Stoch transferinde Abramovich  gerçeği !

Stoch transferinde Abramovich gerçeği !

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı birbirine düşüren Stoch transferinde, Chelsea Başkanı Abramovich gerçeği ortaya çıktı

İşte Fenerbahçe ile Galatasaray'ı birbirine düşüren Stoch transferinin perde arkası. Transferin kahramanı Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer konuştu.

Stoch transferini Londra'ya giderek gerçekleştiren ve Galatasaray'a sezonun ilk transfer golünü atan Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer, imzanın perde arkasını anlattı.

Kamer'e ilk olarak Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın "Fenerbahçe'ye misilleme yapacağız. Stoch için uzun süredir uğraşıyorduk. Ama maddi durumları gözardı edemezdik. Fenerbahçe'nin yaptığı prensip olarak yanlış. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ilgilendiği oyuncularla ilgilenmiyorduk. Demek ki ortaya koyduğumuz centilmenlik kimsenin umrunda değil" açıklamasını sorduk. İşte Kamer'in anlattıkları:

"3 AY ÖNCE BAŞLADI"

"Biz hiçbir transferi, başka kulüplerin verdiğinin 1 lira üstünü vererek yapma eğiliminde değiliz. Stoch için ilk görüşmemizi 3 ay önce idarecimiz Hasan Çetinkaya ile Stoch'un menajeri yaptılar. Sonra Aykut da konuyla ilgilendi. Maçlar izledi. Bizim kanat için ilk hedefimiz Krasiç'ti. Stoch 2. sıradaydı. Krasiç için daha arzuluyduk ama o Juventus veya Inter'e sıcak bakınca fikir değiştirdik. Stoch'u geçen hafta Slovakya'nın milli maçında Aykut ile birlikte izledik. Ve maç bitimi menajeriyle her konuda anlaşıp el sıkıştık. Sadece yasak olduğu için resmi imzayı atmadık."

GALATASARAY VE PSV

"Türk medyasında her kulüple ilgili 50 isim yazılıyor. Dolayısıyla Galatasaray'ın Stoch konusunda ne derece ciddi olduğunu bilmiyorduk. Stoch'un menajeri de Galatasaray'ı söyledi ama müşteri kızıştırdığını düşündük. Ne zaman Chelsea'ye gittik, orada anladık Galatasaray'ın varlığını. Chelsea '2 takım var. Biri Galatasaray, öteki PSV' dedi. Biri 5, öteki 5.5 milyon Euro veriyormuş. Limitimiz 5 milyon idi. En fazla 500 bin Euro çıkabileceğimizi söyledik Chelsea '6.5'tan aşağı olmaz' dedi. O sırada Aziz Yıldırım faktörü devreye girdi."

"AZİZ YILDIRIM ABRAMOVICH'LE GÖRÜŞTÜ"

"Aykut ile ben Stoch'la anlaşma sağlamıştık. Ama Chelsea bölümünün kahramanı Aziz Yıldırım. Kendisinin Abramovich ile bazı görüşmeleri oldu ve Stoch'u normal rakamın 1 milyon Euro altına, 5.5 milyon Euro'ya, üstelik 2 yıllık vade ile bize vermeye razı etti Abramovich'i. Son gece biz Stoch'un menajeriyle otururken, Haldun Üstünel en az 50 kere aradı onu. Biz Stoch'a 1.2 milyon Euro'su garanti, maç başına 10 bin Euro veriyoruz. Üstünel, bizim önerdiğimizin 200-300 bin Euro üstüne çıktı. Ama Stoch bizi seçti. Biz hiçbir transferde başka takımlarla yarış içinde olmayız. Galatasaray bizim sahadaki rakibimiz, saha dışında değil. Ayrıca Fenerbahçe'nin her kuruşu için bizim için değerli. Biz Galatasaray ile yarışmadık, sadece bütçemiz uyduğu ve çok istediğimiz için Stoch'u aldık."

"POLAT'A KATILMIYORUM"

"Haldun Üstünel çok değer verdiğim bir insan. Keza Adnan Polat'a da çok saygı duyarım. Eğer sayın Polat 'Galatasaray'ın alacağı oyuncuyu Fenerbahçe son dakikada ikna etti' gibi bir şeye inanıyorsa söylediklerine katılabilirim. Ama 3 aydır Stoch'la ilgileniyorduk. Önce oyuncuyu, sonra Chelsea'yi ikna ettik. Biz Stoch'la konuştuğumuzda Galatasaray ortada yoktu. Biz, bir oyuncuyu değerinin 10 bin Euro altında bile alsak kendimizi başarılı sayarız. Dolayısıyla Galatasaray'ın elinden almak için daha fazla para vermemiz söz konusu bile değil."

"SEMİH GİDER, ARDA GELİR"

"Türk futbolunu dünya çizgisine çekmek istiyorsak, yönetici taraftar gibi davranmayacak, futbolcu ise profesyonel olacak. Bence Semih isterse Galatasaray'a gidebilir, Arda isterse Fenerbahçe'ye gelebilir. Biz oyuncuyu beğenmeyip gönderiyoruz da, oyuncu kulübünü değiştirince niye problem çıkıyor? Semih, Galatasaray'da daha çok huzur bulacaksa gidebilir tabii ki. Eğer Semih Fenerbahçe için çok değerli bir oyuncu ise onu kaçırmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Aksi takdirde hangi takıma gittiği önemli değil."

"FENERBAHÇE ÇOK AKILCI DAVRANDI"

Twente'nin şampiyonluğunda 10 gol, 4 asistle önemli bir katkısı bulunan Stoch'un Fenerbahçe'ye transferi Hollanda medyasında da geniş yankı uyandırdı. Ülke medyası Fenerbahçe'nin transferi Dünya Kupası öncesinde bitirmesini 'akılcı' olarak yorumlarken, başlıklar şöyle:

- Voetbal İnternational: "Chelsea 'Şampiyon' Stoch'u Fenerbahçe'ye sattı. Rijkaard'lı Galatasaray da ilgileniyordu ancak Fenerbahçe daha hızlı davrandı."

- De Telegraaf: "Slovak yetenek artık Fenerbahçe'de. Fenerbahçe Galatasaray'ın da oyuncuya olan ısrarını kırarak sezon öncesi ilk kapışmadan galibiyet ile ayrıldı."

- Algemeen Dagblad: "Stoch, Fenerbahçe'yi tercih etti. Slovak hücumcu Dünya Kupası öncesi İstanbul'a 4 yıllığına evet dedi."

vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.