Şube Müdürlüğü Mağdurları Tercih Hakkı İstiyor

Şube Müdürlüğü Mağdurları Tercih Hakkı İstiyor

Bakanlığımız insan kaynaklarından aldığımız bilgiye göre önümüzdeki hafta yargı kararlarına istinaden 38 aday için şube müdürü ataması yapılacak. Tercih hakkı verilecek adayların 10 Haziran öncesinde OLUR almış olma şartı getirilmiş.

Bakanlığımız insan kaynaklarından aldığımız bilgiye göre önümüzdeki hafta yargı kararlarına istinaden 38 aday için şube müdürü ataması yapılacak. Tercih hakkı verilecek adayların 10 Haziran öncesinde OLUR almış olma şartı getirilmiş. 2014 yılında yapılan 1709 Şube Müdürü atamasından boş kalan 41 münhal kadroya Mebbis üzerinden tercih alınmak suretiyle atama yapılacak. 38 Adayın yedisi yeniden sözlüye girip barajı geçen adaylardan oluşuyor.

Bakanlığımızın şu ana kadar resmi bir atama duyurusu yapmaması, başarı sıralaması ve takvim yayınlamaması adayların kafasında soru işareti oluşturmakta.

Bakanlığımız 10 Hazirandan sonra tebellüğ ettiği Mahkeme Kararlarını farklı yorumlayarak davacılara Danıştay'da devam eden genel iptal davalarının sonucuna göre işlem yapılacağı içerikli   yazı gönderdi. Ancak 10 Haziran 2016'dan önce tebellüğ ettiği -aynı ifadeleri içeren- kararların davacılarına tercih hakkı vereceğini yazılı olarak bildirmişti. 

Tercih hakkı verilecek davacıların mahkeme kararlarıyla tercih hakkı verilmeyeceği söylenen davacıların mahkeme kararlarındaki ifadeler noktasına virgülüne kadar aynı. 

Sözün özü, aynı mahkeme kararına karşı iki farklı uygulama yapılıyor. Tercih hakkı verilmeyen adayların tek suçu mahkemenin daha geç karar vermesi. Bu durumumda olan 12 aday var. 

Bakanlığımız keşke 38 adaya değil de 50 adaya 1709'dan boş kalan 120 kadar kadroyu açsaydı. Şube Müdürlüğü Mağdurlarını tekrar mahkemeye gitmek zorunda bırakmasaydı.

Elinde bireysel yargı kararı olan adayların tümüne yapılması planlanan şube müdürlüğü atamasında tercih hakkı verilmelidir. Aksi halde yeniden davalar açılacak yargı süreci başlayacaktır. Bugüne den Bakanlık bürokratlarımızın hukuk dışındaki idari taktirleri nedeniyle MEB aleyhine binlerce dava açılmıştır. Vatandaşın ödediği vergiler MEB'in kaybettiği dava masraflarına gitmektedir.

Meb Şube Müdürlüğü Mağdurları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum