Suça bulaşmayan FETÖ'cü memur, sözleşmeli olacak

Suça bulaşmayan FETÖ'cü memur, sözleşmeli olacak

FETÖ'cülerin devletten temizlenmesi için hızlı kararlar alan hükümet, bu çalışma kapsamında unvanlı ve düz memurlar ile ilgili farklı yöntem uygulayacak. Şube müdürü ve üstü kadrolarda FETÖ ile bağlantısı olanlar devletten atılacak.

Alt kadrolarda ise doğrudan suça bulaşmayanlar ise memurluktan özel sözleşmeli personel statüsüne alınacak ve izlemede tutulacak. Devlette, FETÖ ile bağlantısı olanların tespitine ilişkin çalışmalar tüm hızı ile sürerken hükümet, kurunun yanında yaşın da yanmaması, toplumda başka sıkıntılar oluşmaması için nasıl bir yol izleyeceğini belirledi. Buna göre sistem şöyle işleyecek:

ÜST KADROLAR TEMİZLENECEK: Devletin tüm kurum ve kuruluşlarında şube müdürü ve üstündeki daire başkanı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcısı gibi kadrolarda görev alanlar için kapsamlı inceleme başlatıldı. Bu isimlerden FETÖ ile bağı tespit edilenler açığa alındı. İncelemelerin ardından FETÖ bağlantısı olanlar önce kanun hükmünde kararnameler ile memuriyetten atılacak. Bu işlem isimler tespit edildikçe peyderpey hayata geçirilecek.

SÖZLEŞMELİ OLACAKLAR: Düz memur kadrolar ile ilgili taramalar da devam ediyor. Ancak aktif olarak FETÖ için çalışmamış, suça bulaşmamış ya da sempatizan düzeyinde kalmış isimler hemen devletten atılmayacak ve ara bir yol izlenecek. Bu durumda olan memurlar, sözleşmeli personel statüsüne geçirilecek, özel sözleşme yapılacak. FETÖ ile bağlantısını devam ettiren, örgütün amaçları doğrultusunda hizmet etmeye devam edenlerin sözleşmeleri anında feshedilecek. Sözleşmeli personel statüsüne geçirilenlere kesinlikle kritik birimlerde görev verilmeyecek. Bunlar önemli hiçbir birimde çalıştırılmayacak. (Sabah)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum