Şükrü Kolukısa: İş Güvencesi Tartışma Konusu Yapılmamalıdır

Şükrü Kolukısa: İş Güvencesi Tartışma Konusu Yapılmamalıdır

EBS Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa: İş Güvencesi Tartışma Konusu Yapılmamalıdır.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, çözüm bekleyen onca sorun dururken, iş güvencesini tartışmaya açmanın hiç kimseye faydasının olmayacağını belirterek, “İş güvencesi tartışma konusu yapılmamalıdır. Siyaset kurumu istihdam alanlarının açılmasıyla meşgul olmalı, sorunları çözmeye odaklanmalı, yeni sorun alanları üretmemelidir. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı, tartışılacağı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak açıklamaların yapılması çalışma hayatının ve toplumsal barışın dinamitlenmesidir. İş güvencesini sadece kırmızı çizgimiz olarak değil, Büyük Türkiye’nin güvencesi olarak da görüyoruz. Bu hassasiyetimizi ve iş güvencemizi sonuna kadar koruyacağız” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Erzincan Şubesi genişletilmiş il divan toplantısı öğretmenevinde yapıldı. Şube Başkanı Nebi Gül, yönetim kurulu üyeleri, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ile ilçe temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Şükrü Kolukısa, Türkiye’de merkeziyetçi devlet anlayışı örgütlenmeye karşı olduğu için memur sendikacılığının geç başladığını dile getirerek, “Emekçiler, üretimin her türlü kahrını çekenler, alın terini ortaya koyanlar ve ekmeği büyütenler hep görmezden gelinmiş, verilenle yetinmeleri istenmiştir. Sendikacılığın sınırları iyice daraltılmış, sadece işçilere verilen bu hak ile sarı sendikacılığın sınırları çizilmiştir. Sarı sendikacılık yapma hakkı alanlar da bu sınırların dışına çıkmadıkları için Türkiye’de sendikalar taşeronlaşmış ve illegal bazı örgütlerin ırgatlığına girmiştir. 1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen, kirlenmiş bu ırmağın ağarmasını sağlayarak kirli anlayışların yerine, sendikal alanda yeni bir sayfa açarak; hak ve özgürlükleri önceleyen, dünya mazlumlarının sesi haline gelen insan merkezli hizmet ve akademik sendikacılıkla, elde ettiği onlarca kazanımla tarih yazmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Sorunlara ilgisiz kalamayız

Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin garantisi olmaya devam edeceklerini kaydeden Kolukısa, “Türkiye’nin temel sorunlarına ilgisiz kalmamız mümkün değil. Kavganın, karmaşanın ve karanlığın değil; demokrasinin, saygının, sevginin, huzurun, aydınlığın, hak ve özgürlüklerin tarafıyız. Doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse gelsin karşısındayız. Hakkın ve haklının temsilcisi bir sivil toplum kuruluşu olarak, ilkeli sendikal anlayışımızla bu milletin yeniden dirilişinde hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitim hizmet kolunda kazanımların adresi, mağdur ve mazlumların sesi olduklarını ifade eden Kolukısa, “23 yıllık hak ve özgürlük mücadelemizin birikimi, mazluma kol kanat geren duyarlılığımız, mağdurun her zaman yanında duran hakkaniyet anlayışımız, kazanımlarla bezeli sendikal sicilimiz bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır” diye konuştu.

Kazanımlarımızı anlatmaya devam edeceğiz

Türkiye’nin toplu görüşme ve toplu sözleşme tarihinin en başarılı mutabakat metnine imza attıklarını vurgulayan Kolukısa, şunları söyledi:

“Sendika olarak, toplu görüşme ve toplu sözleşme tarihimizin en başarılı toplu sözleşmesine imza attık. Bu kazanımlarımızı her yerde, her platformda anlatmaya devam etmeliyiz. Nöbete ücret, sınav ücretlerindeki artış, şefler, 4/C’li personel ve emekli memurların maaşlarındaki artışlar önemli birer kazanımdır. Eğitim çalışanlarının verdiği güç devam ettiği sürece daha güzel toplu sözleşme metinlerine imza atacağımıza inancımız tamdır.”

Şükrü Kolukısa, masaya çakılıp kalanların yaşananları ve kazanımları manipüle etmeye çalıştıklarını, bunlara fırsat ve imkân vermemek için kazanımları birinci ağızdan eğitim çalışanlarına anlatmalarının elzem olduğunu ifade etti.

Yeni sorun alanları üretilmemelidir

Devlet memurları kanununda değişiklik yapılması konusuna da değinen Kolukısa, sosyal güvenliği yetersiz, iş güvencesiz taşeron işçiyle büyük devlet olunamayacağını belirterek, “İktidar partisinin bazı milletvekillerince yapılan iş güvencesinin kaldırılacağına yönelik sorumsuz açıklamaları esefle karşılıyoruz. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı, tartışılacağı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavramlarının kullanılması, açıklamaların yapılması çalışma hayatının ve toplumsal barışın dinamitlenmesidir. Siyaset kurumu istihdam alanlarının açılmasıyla meşgul olmalı, sorunları çözmeye odaklanmalı, yeni sorun alanları üretmemelidir. 64. hükûmetten toplumsal uzlaşmayı sağlaması ve Yeni Türkiye yolculuğunu hızlandırması beklenirken, kamu görevlilerinin ve toplumun huzurunu bozacak benzeri açıklamaların yapılması hayal kırıklığına yol açmıştır. İş güvencesini sadece kırmızı çizgimiz olarak değil, Büyük Türkiye’nin güvencesi olarak da görüyoruz. Bu konuda gerekeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” değerlendirmesinde bulundu.

Gül: Sorumluluk almalıyız

Eğitim-Bir-Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül ise, bir yandan kitlenin haklarını savunurken, diğer yandan medeniyet değerlerimizin yeniden ihyası ve inşasında sorumluluk almaları gerektiğini ifade etti.

Ziyaretler

Şükrü Kolukısa, Şube Başkanı Nebi Gül ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Süleyman Kahraman’ı ve İl Milli Eğitim Müdür’ü Aziz Gün’ü ziyaret ederek, ilin eğitim durumu ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kolukısa, daha sonra Erzincan Ortaokulu’nda eğitim çalışanlarıyla bir araya gelerek, sohbet etti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.