Şükrü Kolukısa Muğla'da Konuştu: Hedef 1 Milyon Üye

Şükrü Kolukısa Muğla'da Konuştu: Hedef 1 Milyon Üye

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, yılmadan, yorulmadan ve prensiplerinden taviz vermeden sendikal faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, yılmadan, yorulmadan ve prensiplerinden taviz vermeden sendikal faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, “Hedefimiz 850 bin olan üye sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarmaktır” dedi.

Kolukısa, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ile birlikte Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi’nin il divan toplantısına ve Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği’nin “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye sloganıyla düzenlediği buluşmaya katıldı.

Gelişmiş ülkelerde kanunlara sendikaların şekil verdiğini belirten Şükrü Kolukısa, az gelişmiş ülkelerde ise kanunların sendikalara şekil verdiğini söyledi.



 

Alın terini ortaya koyanlar görmezden gelindi

Cumhuriyet kurulduğunda merkeziyetçi devlet anlayışı ile devletin kendi çalışanlarına hiç biri zaman kendisine karşı örgütlenme hakkını tanımadığını kaydeden Kolukısa, şöyle devam etti:

“Devlet, emekçileri, alın terini ortaya koyanları ve ekmeği büyütenleri görmezden geldi. Sendikacılık yapma hakkı sadece işçilere verildi. İşçilere verilen bu hak ile sarı sendikacılığın sınırları çizildi. Sarı sendikacılık yapma hakkı alanlar da sınırlı sendikacılık yaptıkları için Türkiye’de sendikalar taşeron örgütlerin ırgatlığına girdi. Bu ülkede sadece yönetme hakkını belli bir zümreye veren devlet, kurum görünümlü mahfilleri ele geçirmiş ve ucu dışarıda ortakları ile millete şekil vermeye alışmış, onlardan gelen emirleri uygulayan ve bunları finansa eden tekelci bir burjuvazi oluşturdu. Eğitim-Bir-Sen, 23 yıl önce bu anlayışa bir reddiye olarak kuruldu ve 1992 yılından bu yana emeğin saygın olması, özgürlük alanlarının genişletilmesi, Türkiye’nin yasaklarla anılan bir ülke olmaktan kurtarılması, eğitim çalışanlarının yaptıkları işin karşılığını alabilmesi için mücadele verdi. Bunun sonucunda da çok önemli ve tarihi başarılara imza attı.”


 

Kolukısa, Türkiye’de kendi milletine ve kültürüne yabancılaşmayı çağdaşlaşma, dinden uzaklaşmayı modernlik olarak yorumlayan yazarların çıktığını ve milli otomobilin karalanmaya çalışıldığını görmenin şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi.

Sendikal faaliyetlerdeki mücadelede yılmadıklarını, yorulmadıklarını ve çalışma prensiplerinden taviz vermediklerinin altını çizen Kolukısa, hedeflerinin 850 bin olan üye sayılarını 1 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu vurguladı.

Kolukısa, 3. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettikleri 213 kazanımın tüm kamu görevlilerine ve emeklilerine hayırlı olmasını diledi.



 

Esen: Emaneti kararlı ve dik duruşumuzla devam ettireceğiz

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, ‘1 milyon üye’ hedefiyle yola çıktıklarını ifade ederek, “Memur-Sen’in sendikal anlayışının merkezinde insan var, insan emeği var, insan onuru var, saygın iş var. Memur-Sen, sağlıklı ve ihlâslı yürüyüşün adıdır. Memur-Sen, sadece kamu görevlilerinin değil, tüm mazlumların sesidir. İlkemiz, doğrunun ve haklının daima yanında yer almak ve bize emanet edilen görevleri layıkıyla yerine getirmektir. Toplu sözleşmede kararlı bir duruş göstererek 213 kazanım elde ettik. Sizlerden aldığımız emaneti sizlere layık bir şekilde bugüne nasıl getirdiysek, bundan sonra da, kimsenin şüphesi olmasın, kararlı ve dik duruşumuz ile daha ileriye taşımaya çalışacağız” dedi.


 

Mücadelelerini yeni ufuklara taşımanın derdinde olduklarını kaydeden Esen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yeniden büyük Türkiye ve adil dünya hedefi ile Memur-Sen ailesi olarak her dönemde ve zeminde ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici olduk. Bu yolda sorumluluk almaktan hiç kaçınmadık. Etnik, mezhepsel ve ideolojik sendikal anlayış yerine hizmet sendikacılığı, toplumsal sendikalılığı ve değerler sendikacılığı yaparak erdemli yolculuğumuzu hizmet ederek devam ettirdik ve devam ettireceğiz.”



 

Uçak: Ter dökmeye hazırız

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, kazanım itibarıyla yeni rekorların kırıldığı ve çok kazançlı bir toplu sözleşmenin imzalanarak Memur-Sen’i 1 milyon hedefine ulaştıracak köprülerin yapıldığını dile getirerek, Memur-Sen Muğla teşkilatı olarak 1 milyon üye hedefine ulaşılması için ter dökmeye hazır olduklarını kaydetti.



 

Yiğit: Hak ve hakikatin yanındayız

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Yiğit ise, hedeflerinin 1 milyon üyeye ulaşmak olduğunu ifade ederek, “Büyük Türkiye için güçlü sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç vardır. Ancak şu unutulmamalıdır, bizler gücümüzü hak ve hakikatten alıyoruz. Hep birlikte hak ve hakikatin yanındayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.