Şükrü Kolukısa: Öncü Kadınlara İhtiyacımız Var

Şükrü Kolukısa: Öncü Kadınlara İhtiyacımız Var

Şükrü Kolukısa: Öncü Kadınlara İhtiyacımız Var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, uğranılan zulümlerin altından kalkılması, mağduriyetlerin giderilmesi ve sorunların çözülebilmesi için eğitim, üretim, yönetim ve örgütlenmelerde öncü kadınlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Denizli 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu, Bağbaşı Öğretmenevi’nde kadın üyelere yönelik bir program düzenledi. 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Tefçi, 2 No’lu Şube Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Kenan Kartav ve kadın üyelerin katıldığı program, Kadınlar Komisyonu Başkanı Fatma Ruveyda Balkan’ın açış konuşmasıyla başladı.

 

Daha sonra kürsüye çıkan Şükrü Kolukısa, geleceğimiz için kadının emeğine ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Uğranılan zulümlerin altından kalkmak, mağduriyetleri gidermek için de öncü kadınlarımıza ihtiyacımız var. İşte Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu bu öncü kadınları temsil ettiği için, bizim açımızdan çok önemli ve değerlidir” dedi.



 

Kadın erkek ilişkilerinin doğru teşhis edilmesinin, bireylerin ruhen ve ahlaken sağlıklı olabilmesinin, kendi içinde mutlu ve mesut kadınların aile içerisinde ve sosyal hayatta icra ettiği doğru rolle ilgili olduğunu kaydeden Kolukısa, şöyle devam etti:

 

“Sömürülen ve mutsuz olan bir kadının sağlıklı bireyler yetiştirmesini, geleceğe damga vurmasını ve toplumu şekillendirmesini hiç kimse beklememelidir. O yüzden kadının aile içerisindeki birleştiriciliği, bireyler arasındaki dengeleyiciliği, çocukları için sıcak bir kucak olması, eşi için uyumlu bir gelecek hazırlaması için kadınların kendi içinde de, kendi eşiyle vakit geçirdiği evinde de huzurlu ve mutlu olması, hem örgütler olarak hem siyasi aktörler olarak hem de yöneticiler olarak tesis etmek gibi bir borcumuz vardır. Kadına dair sorunların seküler bir mantık ve materyalist bakış açısıyla imajlar üzerinden değerlendirilmesi, konunun insani unsurlarını tüm boyutlarıyla ele alınmasına ket vurmaktadır. Kadınlarımızın sorunları erkek egemen dilin tasallutunda, feminist jargonun boyunduruğundan da kurtarılmalıdır. Sağlıklı bir toplumsal yapılanma, güven veren insani ilişkiler, insanın insanın kurdu değil, yurdu olduğu huzurlu bir toplum için kadınlar hayatın her alanında aktif rol almalı, kendi tabiatları, yaratılıştan getirdikleri hasletleri doğrultusunda yönetimin de, üretimin de, eğitimin de, örgütlenmelerin de içinde yer almalıdır.”

 

Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı ‘Mobbing algısı’ araştırmasına değinen Kolukısa, araştırmaya göre öğretmenlik mesleğini icra eden iki öğretmenden birinin mobbinge uğradığını dile getirerek, “Bunun sonucu olarak da kadınların hiçbir şey yapmadıkları, bu durumu sakladıkları ya da görmezden geldikleri sonucuna varılmıştır. Bu yıldırma karşısında da hukuki olarak ne gibi haklarının olduğunu bilmedikleri ortaya çıkmıştır. Bu, bize, az gelişmiş bir toplumda kadın olmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha göstermiştir. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum: Kadınların çalışma ortamlarının, onların ailelerine karşı vazifelerini yerine getireceği daha esnek çalışma zamanlı oluşturulmasına zemin oluşturulmalıdır. Kadına sadece aile içinde rol biçmek, kabiliyetlerinden toplumu mahrum etmek, sadece çalışma hayatında tek taraflı rol biçmek, onun şefkat ve kuşatıcılığından bireyleri mağdur etmektir” ifadelerini kullandı.




 

Nöbete Ücret Talebini İlk Defa Biz Dile Getirdik

 

Nöbet konusuyla ilgili açıklamalarda da bulunan Şükrü Kolukısa, “Nöbete ücret talebini 2013 yılında ilk defa biz dile getirdik. Dokuz yıl boyunca yetkiyi ellerinde bulunduranlar bu konuyu hiçbir zaman masaya getirmemişlerdir. Bu yolu açan biziz ve sonunda da kazanımı alacak olan sendika da biziz. Bizler ‘Angaryaya hayır’ basın açıklamaları yaparak ve imza kampanyalarımızla mücadelemize devam ediyoruz. Çocuklarımızın sağlığını ve hayatını tehlikeye atacak uygulamalara girmiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kolukısa, ayrıca sınav ücretleri, 3600 ek gösterge ve öğretmenlik mesleğinin itibarının artırılması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.


Programda, Şube Başkanı Kazım Tefçi, 2 No’lu Şube Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Kenan Kartav da birer selamlama konuşması yaptılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.