Şükrü Kolukısa: Sendikal Gücümüze Eylemle Hayat Vereceğiz

Şükrü Kolukısa: Sendikal Gücümüze Eylemle Hayat Vereceğiz

Şükrü Kolukısa: Sendikal Gücümüze Eylemle Hayat Vereceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, kurduğu düşleri gerçekleştirmekle kalmadıklarını, onları fersah fersah aştıklarını ifade ederek, “Yolculuğumuzu, sendikal gücü işverene karşı baskıyla kontrol, eleştiriyle inşa, eylemle hayat vererek sürdüreceğiz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No’lu Şube, Altındağ ve Mamak’ta görev yapan okul müdürleriyle istişare toplantısı yaptı. Abidinpaşa Lale Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şükrü Kolukısa, bazı ruhların kendi bedenine sığmadığını, bundan dolayı milletinin sinesinde yaşadığını belirterek, “İşte bu vasfın sahiplerinden biri olan Mehmet Akif İnan, daha lise talebesi iken hocasına karşı çıktığı için sürgün edilmiş, daha genç yaşında başladığı ‘hak arama, mücadele’ kimliğini, bugün Türkiye’nin en büyük sendikası olan Eğitim-Bir-Sen’i kurarak en büyük eserini vermiştir. Büyük düşler kuranlar, düşlerini gerçekleştirmekle kalmaz, onu fersah fersah aşarlar” şeklinde konuştu.

 



 

23 Yıla Onlarca Kazanım Sığdırdık

 

Ortak akıl mitingleriyle darbelerin son bulması için alanlara çıkarak seslerini yükseltmek, öğretmen ve öğrencileri fişleme aracı haline gelen Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, sekiz yıllık kesintisiz eğitim dayatmasından 4+4+4 kademeli eğitim sistemine geçilmesi, başörtüsü yasağının kaldırılması, Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler Dersi gibi seçmeli derslerin okutulması, dünya mazlumlarının sesi olmak gibi çok önemli işlerin altına imza attıklarını kaydeden Kolukısa, 9 yıl boyunca toplu görüşme masasına oturmak dışında eğitim çalışanları adına hiçbir kazanım sağlayamayan sendikaların elinden yetkiyi alarak oturdukları toplu sözleşme masasından, biri öğretmenlere ek ödeme verilmediği için mutabakatsızla sonuçlanan iki toplu sözleşme görüşmelerinde 18 kazanıma imza atarak kalktıklarını söyledi.



 

Sorunların Çözümü İçin Çalışacağız

 

Bundan sonra ağırlık verecekleri mücadele alanlarından bazılarına ilişkin bilgi veren Kolukısa, karşılığı olmayan nöbete ücret verilmesi, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilerek iki katına çıkarılması, sınav görevi ücretlerindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, 4/C’li personele kadro verilmesi, okullara bütçe ayrılarak yöneticilerin asli görevlerini yapabilmelerinin sağlanması, erkek kamu çalışanlarına da serbest kıyafet uygulamasının getirilmesi, okullarda yaşanan şiddetin önüne geçilmesi ve güvenlik açığının giderilmesi konularında çözüme yoğunlaşarak, bu sorunların ortadan kaldırılmasına çalışacaklarını dile getirdi.

 

Şükrü Kolukısa, baskıyla kontrol, eleştiriyle inşa, eylemle hayat vererek sendikal yolculuklarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.



 

Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Levent Köse, daha güçlü olmanın yolunun daha da büyümekten, çekirdeği çelikleştirmekten geçtiğini dile getirerek, “Bulunduğumuz noktayla yetinmeyeceğiz, daha çok çalışarak ve güçlenerek yeni ufuklara yol alacağız” dedi.



 

Toplantıda, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Eranıl ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de birer selamlama konuşması yaptılar. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.