Suriyeli 30 bin çocuk sosyal uyum eğitimi aldı

Suriyeli 30 bin çocuk sosyal uyum eğitimi aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde, kamplar dışında yaşayan 30 bin Suriyeli çocuğa "sosyal uyum" eğitimi verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde, kamplar dışında yaşayan 30 bin Suriyeli çocuğa, topluma ve yeni hayatlarına yönelik yaşadıkları uyum problemlerinin en aza indirilmesi amacıyla "sosyal uyum" eğitimi verildi.

Bakanlık ile UNICEF işbirliğinde hayata geçirilen "Sosyal Uyum Programları" ile Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri aracılığıyla topluma uyumlarının sağlanması, Türk çocuklar ile Suriyeli çocuklar arasında karşılıklı diyalog ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platformun oluşturulması amaçlanıyor.

Suriyeli çocukların sosyal uyum problemlerini en aza indirmeyi amaçlayan proje kapsamında, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıklarını artırmak, haklarına uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak ve aynı zamanda kültürler arasında karşılıklı anlayışın ve hoşgörünün geliştirilmesi hedefleniyor.

Topluca sığınma amacıyla sınırlara gelen ve Türkiye'ye kabul edilen Suriye uyruklu kişilere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından geçici barınma merkezleri oluşturuldu. Suriye uyruklu refakatsiz çocuklara ilişkin hizmetler ise Bakanlık tarafından yürütülüyor.

Çalışmalar 18 ilde yürütülüyor

Bakanlığın 2016'da hayata geçirdiği çalışmalar, kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuk sayısının fazla olduğu Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kocaeli, Malatya, Edirne ve Muğla'da yoğun olmak üzere 18 ilde gerçekleştiriliyor.

Gelecek yıl kamp dışında yaşayan çocuklara yönelik gündüzlü hizmet sunan merkezlerin kurulması amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.