Süt içiremeyen Yöneticiler Karakolluk Olacak-mış

Süt içiremeyen Yöneticiler Karakolluk Olacak-mış

ÖĞRENCİLERE SÜT İÇİREMEYEN YÖNETİCİLER KARAKOLLUK OLACAK-MIŞ!

Kamuoyunda öğrencilerin dağıtılan sütler nedeniyle rahatsızlanması ile gündeme gelen “Okul Sütü Dağıtımı Projesinde” her geçen gün ilginç gelişmeler yaşanıyor.

 

Bu gelişmelerin sonuncusu Hatay’da yaşandı. Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 04.05.2012 tarih ve 2012/05 Sayılı Kararında “…….. çocukların sütleri içmeden eve götürmelerinin önlenmesine, bu hususlara uymayan yöneticiler hakkında idari ve inzibati işlem yapılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.” denilerek okul yöneticileri ve öğrencilerle ilgili idari ve inzibati (kolluk kuvvetleri) işlem yapılması kararı alındı. Bu karar 09.05.2012 tarih ve 16883 sayılı yazı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara duyurulmuştur.

 

Okul yöneticilerimizin dağıtılan sütleri öğrencilere sanki zorla içirmeleri anlamına gelen ve bu işi yapmayanların idari ve inzibati işlem yapılmakla tehdit edildiği bu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı tam bir skandaldır.

 

Okul yöneticilerimizin böyle bir yükümlülüğü olmadığı gibi, söz konusu kurulun böylesine bir karar alma yetkisi de yoktur.

 

Demokratik ülkelerde asla görülmeyecek bu uygulama ülkemizin geldiği noktayı göstermesi bakımından manidardır.

 

Türk Eğitim-Sen olarak eğitimcileri şamar oğlanı gibi görme alışkanlığından tüm yöneticilerimizin biran önce kurtulmasını diliyoruz.

 

Konu ile ilgili olarak Hatay Valiliğine kararın iptali için Genel Merkezimizce ayrıca başvuruda bulunulacaktır.

 

 

Hatay Valiliğinin yazısı için tıklayınız

İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı için tıklayınız

TÜRK EĞİTİM-SEN

GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum