T.C No İle Ehliyet Sorgulama ve Ehliyet Sınavı Öğrenme

T.C No İle Ehliyet Sorgulama ve Ehliyet Sınavı Öğrenme

Ehliyet sınavı araç kullanmak isteyen vatandaşların girdiği sınav sonucunda eğer sınavı geçmişlerse almış oldukları bir araç sürüş belgesidir.

 

Ehliyet Sonuçları araç kullanmak isteyen vatandaşların girdiği sınav sonucunda eğer sınavı geçmişlerse almış oldukları bir araç sürüş belgesidir. Ehliyet belgesi olmadan araç kullanmak tehlikeli ve yasaktır. Ehliyetsiz araç kullanmanın ciddi anlamda cezaları bulunmaktadır. Bu yüzden ehliyetiniz olmadan asla araç kullanmamalısınız.

Ehliyet belgesi için önce başvuruda bulunmanız gerekir. Başvurunuz kabul edilirse ehliyet sınavına geçiş süreci başlar. Ehliyet sınavında araçların motoru, ilk yardım sağlık ve birkaç konuda sorular sorulmaktadır. Bu sınavdan geçme puanı ise 70 ve üstüdür. Ehliyet Sınav Sonuçları yapabilir ve buradan sınavı geçip geçmediğinizi, kaç puan almış olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Sayfaya girişiniz ise kimlik numaranız, e-devlet şifreniz, mobil imzanız ya da elektronik imzanız ile mümkün olacaktır.

Ehliyet sınavınızın sonucunu bu yolla öğrenebilirsiniz. Ehliyet belgesi ve ehliyet sınavı ile ilgili tüm detaylara bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Şayet; yazılı sınavı geçerseniz yani 70 ve üzeri bir puan alırsanız ikinci bir sınav olan araç kullanım sınavına girersiniz. Bir eğitmen gözetiminde araç kullanırsınız. Buradan alacağınız puan da ehliyet belgesi almanız için önem teşkil etmektedir.