Tablet geldi çantaların yükü azaldı

Tablet geldi çantaların yükü azaldı

F@tih projesiyle öğrenciler artık okula çanta dolusu kitaplarla değil, tüm dersleri içerisinde barındıran tabletlerle gidiyor. Ödevlerini internet üzerinden yapıyor.

Merve Engin

Eğitimde yeni dönem başladı. Pilot okullarda 100 bin öğrenci tablet bilgisayarlarına kavuştu. İstanbul'da tablet dağıtılan okullardan biri olan Avcılar Süleyman Nazif Anadolu Lisesi'nde öğrenciler artık derslere çanta dolusu kitaplarla değil, tüm dersleri içerisinde barındıran tabletlerle giriyor. Eğitimlerini tabletler üzerinde gören öğrenciler, yeni sistemin hem çanta yükünü azalttığını hem de öğrenmeyi kolaylaştırdığını söylüyor. Akıllı tahtalarla bağlantılı tabletler üzerinden ders işleyen öğretmenler ise "Artık tahtaya yazı yazma dönemi kalmadı. Tabletlerimizde hazır olan ders sunumlarını akıllı tahtamıza yansıtarak ders anlatıyoruz. Görsellerin ağırlıklı olduğu bu sunumlar öğrenmeyi daha da kolaylaştırıyor'' dedi.

'Ders kaçtı endişesi' yok

Fizik Öğretmeni Mustafa Barış tabletlerin büyük bir fırsat olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Örneğin Colorado Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinin ders sunumlar TÜBİTAK ve MEB tarafından Türkçe'ye çevriliyor. Aynı şekilde ABD'deki bir matematikçinin sunumlarını da derslerde kullanabileceğiz. Tüm sunumlar 'tüba' sisteminde yüklü olacak. Öğrencilerders derse ister evden, ister okuldan, öğretmene bağlı kalmadan ulaşabilecek. Derse gelemeyen öğrenciler öğretmenin akıllı tahta üzerinde anlattığı sunumları evden de görebilecek''

Ödevler elektronik ortamda

Tabletli eğitim ödevler konusunda da yenilikler getirecek. Öğrenciler ödevlerini elektronik ortamda yapıp, öğrnetmenlerine yine internet üzerinden gönderecek. Tüm ders kitapları öğrencilere elektronik ortamda sunulacak. Tabletli eğitime başlayan öğrenciler yeni sistemi çok sevdi. Alican Karakoyun: Yazı yazmayı sevmediğim için ödev yapmayı da sevmezdim. Tabletler sayesinde ödev yapmaktan keyif alacağım. Ceylan Yalvaç: Okul artık daha zevkli. En önemlisi araştırma yaparken birçok bilgi kaynağına anında ulaşabileceğiz. Çantamızın yükü azaldı. Gülay Terzioğlu: Görsel olarak öğrendiğim zaman dersler hafızamda daha kalıcı olacak.

 Star Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum