Talip Geylan: 242.262 Üyemize Teşekkür Ediyorum

Talip Geylan: 242.262 Üyemize Teşekkür Ediyorum

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, her türlü sıkıntıya, fitneye rağmen Türk Eğitim Sen’i hep büyük kılan teşkilatımızın bütün emektarlarına, üyelerimiz ve eğitim çalışanları adına minnet ve şükranlarını...

Türk Eğitim Sen’in eğitim çalışanlarının hak ve kazanımları söz konusu olduğunda, hiçbir denge hesabı gütmeden temsil ettiği kesim adına tavır alan cesur sendikacılığın amiral gemisi olduğunu bildiren Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“15 Mayıs aidat kesintileri itibariyle sendika üye sayıları tespit edildi. Türk memur sendikacılığının kutup yıldızı Türk Eğitim Sen, 242.262 üyesiyle eğitim çalışanlarının güven kapısı olduğunu bir kez daha gösterdi. Türk Eğitim Sen, kararlı ve ilkeli sendikacılığın adresidir. Türk Eğitim Sen, her durum ve koşulda eğitim çalışanlarının yanında saf tutan hak arama mücadelesinin yolbaşçısıdır. Türk Eğitim Sen, eğitim çalışanlarının hak ve kazanımları söz konusu olduğunda, hiçbir denge hesabı gütmeden temsil ettiği kesim adına tavır alan cesur sendikacılığın amiral gemisidir. Türk Eğitim Sen, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimizin ve ebed müddet bildiğimiz devletimizin menfaati söz konusu olduğunda sağına soluna “Kim var?” diye bakmadan, hesapsızca “Ben varım” diyen Türkiye sevdalılarının hayat verdiği milli bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Sen, Türkiye’dir! Türkiye; devletimizin kuruluş felsefesidir. Türkiye, Anayasamızın başlangıç ve değiştirilmesi teklif edilemeyecek ilk üç maddesinde anlamını bulan temel değerlerimizdir. Türkiye, Atatürk’tür. Türkiye, İstiklal Marşı’dır, Başkent Ankara’dır, Türkçe’dir, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışıdır. Türkiye, Anayasa 42. Maddede ifade edildiği şekliyle eğitim dilinin yalnız Türkçe olacağı şuurudur. Türkiye Anayasa 66. Maddede “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” şeklinde vurgulanmış olan milli kimlik bilincidir. Türk Eğitim Sen’i, etkili sendikacılığın merkezi kılan 242.262 üyemize teşekkür ediyorum. Ayrıca ve hassaten; Her türlü zorluğa, sıkıntıya, fitneye rağmen Türk Eğitim Sen’i hep büyük kılan teşkilatımızın bütün emektarlarına bütün üyelerimiz ve eğitim çalışanları adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu başarının asıl sahibi; şube başkanlarımız, şube yöneticilerimiz, ilçe yönetimlerimiz, kadın komisyonu üyelerimiz ve işyeri temsilcilerimizdir. Her biriyle gurur duyuyorum, Rabbim hepsinden razı olsun.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.