Talip Geylan'dan "Memura %30-35 Zam" Haberlerine Tepki: Algı Operasyonu!

Talip Geylan'dan "Memura %30-35 Zam" Haberlerine Tepki: Algı Operasyonu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan memur maaşlarında yapılacak artışlara ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bugün dikkat çekici bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı belirtildi. 

Bu açıklamadaki, kümülatif artış oranı ile yüzde 30 ve yüzde 35 zamdan ne anlaşılması gerektiği en çok merak edilen konuların başında gelmektedir.

Açıklamada, yüzde 30 ve 35 artışın hangi yılları kast ettiği belirtilmemiştir. Ancak, 2020 yılında oluşan yüzde 14,97 oranındaki enflasyon ve 2021 Ocak ila 2021 yılı Aralık ayı arasında oluşan yüzde 17,83'lük enflasyon oranı, aritmetik toplam olarak değil ama kümülatif olarak yüzde 35 etmektedir.

Dolaysıyla Bakanlık açıklamasındaki yüzde 30 ve yüzde 35 zammı sadece 2021 yılını değil 2020 ve 2021 yıllarını kapsamaktadır diye düşünülebilir.

TALİP GEYLAN: Kümülatif algı operasyonu!

Kamuoyuna "Memura yüzde 30-35 zam" şeklinde yansıtılan haberlere tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"T. @Kamu_Sen SEYYANEN ZAM/REFAH PAYI kırmızı çizgimiz diye duruş ortaya koyarken; “Toplu Sözleşmede bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık” diye caka satanlar, Bugün @csgbakanligi ile görüşerek“Ek protokol için biraraya gelme kararı aldık" diyerek zevahiri kurtarmaya çalışıyor.

Kümülatif algı operasyonu! Bugünün haberi: Memura %30-35 zam Anladık, politika yapıyorsunuz, seçmen psikolojisini yönetiyorsunuz! Anladık, sendikal beceriksizliğinizi perdeleme derdindesiniz! Ancak, 2 yıl sonra alınacak toplam zam oranını sanki 2022 Ocak zammı gibi sunmak(?) YUH!

Sözde yetkili sendikaya göre alım gücümüzün düşmesinin nedeni “Öngörülemeyen enflasyon” imiş! Madem enflasyonu öngöremiyordunuz, neden imza attınız? @Kamu_Sen
’in kırmızı çizgisinde dursaydınız ve REFAH PAYI konusunda taviz vermeseydiniz; ÖNGÖRÜLEMEYEN ENFLASYON bize vız gelirdi!"


101-121.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.