Tam Kapanma olursa Lise Sınavları iptal olacak mı?

Tam Kapanma olursa Lise Sınavları iptal olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB 2020-21 eğitim öğretim yılı lise sınavlarının akıbeti büyük merak konusu oldu. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde önemli kararlar alınacak. Tam kapanma kararlarının açıklanması bekleniyor.

Lise öğrencileri sosyal medya üzerinden seslerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a duyurmaya çalışıyor. Öğrenciler lise sınavlarının iptal edilmesini talep ediyor. Tam kapanmada 8 ve 12 lerin de yüz yüze eğitime kapatılacağı ve 2 Mayıs tarihine ertelenen lise sınavlarının da durumunun netlik kazanacağı iddia ediliyor.

Lise sınavları ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'tan itibaren başlatılması planlanan yüz yüze sınavlarının, 3 Mayıs'tan itibaren yapılmaya başlanacağını duyurdu. Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlanacak.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK? 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

ÖZEL EĞİTİMDE DE 12’NCİ SINIFLAR HARİÇ UZAKTAN EĞİTİM 
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı özel eğitim meslek liseleri, özel eğitim meslek okulları ve özel eğitim uygulama okullarının 12'nci sınıfları ile birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan özel eğitim programı uygulanan özel eğitim sınıflarının 12'nci sınıflarında yüz yüze, diğer sınıf seviyelerinde ise uzaktan eğitime devam edilecek. Bu kapsamda 12'nci sınıf seviyesinde evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler için de veli talebi doğrultusunda yüz yüze ve uzaktan eğitim sürdürülecek.

Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlanacak.

Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler, gerekli başvuruları yaptıktan sonra sorular, yurt dışı temsilciliğince verilecek resmi e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek ve yurt dışı temsilciliğince sınav uygulanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.