Teknik personele ilave tazminatla ilgili MEB görüşü

Teknik personele ilave tazminatla ilgili MEB görüşü

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Karar Eki II sayılı "Özel Hizmet Tazminatı" cetvelinin "(E) Teknik Hizmetler" bölümünün 6. Sırasında yer alan

Bahsi geçen görüş yazısında; Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Karar Eki II sayılı "Özel Hizmet Tazminatı" cetvelinin "(E) Teknik Hizmetler" bölümünün 6. Sırasında yer alan; faal durumdaki hizmet binalarının tadilat, bakım ve onarımı işlerinin açık çalışma mahalli kapsamında değerlendirilmeyeceği düzenlemesi ile 11.05.2006 tarih ve 26165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 160 sayılı Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği'nin "C-II Sayılı Cetvele İlişkin Açıklamalar" bölümünün 6. Sırasında yer alan; "...bu ilave tazminatın kimlere ödeneceğinin ise iş programları ve çalışma mahallerinin özellikleri dikkate alınarak, üçer aylık dönemler halinde, ilgili birim amirlerince belirleneceği ve ödemelerin görevin fiilen yerine getirilmesinden sonra üçer aylık dönem sonlarında yapılacağı hükme bağlanmıştır.

 

Buna göre, kadroları Teknik Hizmetler Bölümünün l ila 4 üncü sırasında sayılanlara, söz konusu ek özel hizmet tazminatının ödenebilmesi için; a) Bu personelin büro, atölye, ısı santralı, laboratuar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları gibi "kapalı mahaller" dışında arazi, park, bahçe, şantiye, inşaat, maden, açık alanlarda kurulu tarım ve hayvancılık uygulama birimleri, yol, tünel, demiryolu, büyük içme suyu, köprü, kıyı yapıları, baraj v.b. açık çalışma mahallerinde görevlendirilmiş ve bu mahallerde fiilen çalışmış olmaları, b) Söz konusu görevlendirmelere ilişkin olarak ilgili birim amirlerince belirlenen görev ve isimleri ihtiva eden listelerin ibrazı yeterli olacaktır. Faal durumdaki hizmet binalarının tadilat, bakım ve onarım işleri açık çalışma mahalli kapsamında değerlendirilmeyecektir." açıklamaları doğrultusunda işlem yapılması gerektiği belirtilmiştir.

 

 

 

 

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.