Tektaş, Ordu’da Bahar Şenliğine Katıldı

Tektaş, Ordu’da Bahar Şenliğine Katıldı

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şubesi, geleneksel hale getirdiği pikniğin yedincisini Aybastı Perşembe Yaylası’nda gerçekleştirdi.

Üyelerin aileleriyle katıldığı piknik şölenine, Eğitim-Bir-Sen Genel Başka Yardımcısı Esat Tektaş, Aybastı Kaymakamı Osman Bilice, Kumru Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ütü, Ordu Milli Eğitim Şube müdürleri ve İlçe Milli Eğitim müdürlerinin yanı sıra ilçelerden gelen 3 binin üzerinde üye katıldı.

Burada bir konuşma yapan Esat Tektaş, örgütlü ve güçlü kesimlerin organize çalışmalarıyla müfredatların hak merkezli değil, sorumluluk ve ödev eksenli hazırlandığını ifade ederek, “Kutsallarına karşı ödev ve sorumluluklar taze dimağlara şırınga edildi. Adaletsizlikler adalet, haksızlıklar ise hak olarak pazarlandı. Bahse konu girişimlerle, bu çevreler tarafından bir anlamı da adalet olan ‘hak’, katsayı adaletsizliği gibi sırıtan dayatmalarla yıllarca katledildi” dedi.

Günümüzde sendikanın, emeğin, kişi hak ve özgürlüklerinin, demokrasinin ve moral değerlerin hiçbirini bir diğerine feda etmeden hepsini koruma ve geliştirmenin; bu amaçla mücadele vermenin, bu çerçevede ekonomik ve sosyal kazanımlar elde etmenin bir aracı haline dönüştüğünü kaydeden Tektaş, “Günümüzdeki sendikal anlayışa dönüşü, Hılful-Fudul anlayışını ilke edinenler şekillendirmektedir. Vesayetin tasfiyesi, hakkın ve adaletin takviyesi için ‘herkesin eşit ama bazılarının daha eşit’ olduğu aymazlıkları ortadan kaldırmak için örgütlü ve güçlü mücadelenin adresi Eğitim-Bir-Sen ailesi, sendikacılığın bugün adeta kitabını yazmaktadır” şeklinde konuştu.

Aristo’nun, ‘Bir yengece, doğru yürümesini asla öğretemezsin’ sözüne atıfta bulunan Esat Tektaş, şöyle devam etti: “Varoluş felsefeleri gereği sendikacılık adına doğru yürüme anlayışına sahip olmayanları fark eden kamu çalışanları, bu sene de tercihlerini yine sendikamızdan yana yapmıştır. 15 Mayıs 2013 sayımlarında 251 bin 123 üye sayısıyla Eğitim-Bir-Sen’i adres olarak beyan etmişlerdir. Ülkemizin, milletimizin ve sendikacılığın gelişmesinin vesayetin sona ermesiyle ancak mümkün olacağı gerçeği, her türlü kirli propagandaya rağmen kamu çalışanları tarafından ciddi kabul görmüştür.”

Bugünlere, özlük ve özgürlük mücadelesinde yol olan, yol alan ve yol açan sendikacılıkla gelindiğini dile getiren Tektaş, “Bugünlere, mücadelelerimiz sonucu katsayı sorununun çözülmesi, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, kesintisiz eğitim dayatmasının kaldırılması, disiplin affının çıkarılması, disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulunması, sicil notu uygulamasına son verilmesi, öğretmenevi aidatlarının kaldırılması, yeni göreve başlayanlarda İLKSAN’a zorunlu üyeliğin kaldırılmasının sağlanması gibi köklü çözümlere imza atılarak gelinmiştir. Yengeçlere doğru yürümesini öğreterek, avcıların yazdığı tarihin hurafelerle dolu olduğunu deşifre ederek, vesayetin tasfiyesini sağlayarak, millete ihanet etmeden milletin değerlerini baş tacı ederek, ders alacak durumlara düşmeden ders vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk ise, 18 ilçenin yönetim kurulları, okul temsilcileri ve üyelerle beraber tarih yazdıklarını, 3 bin 300 üye sayısına ulaşıp Ordu’da yetkili olduklarını söyledi.

Aybastı İlçe Temsilcisi Beytullah Saygı, geleneksel hale getirdikleri piknik şölenine bu yıl kendilerinin ev sahipliği yapmalarının mutluluk verici olduğunu ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Yağlı güreşte Hüseyin Aydın, İbrahim Şirin, Sedat Yılmaz, Aydın Koç ve Ekrem Cinoğlu’nun kıyasıya mücadelesinde finale Sedat Yılmaz ve Ekrem Cinoğlu kaldı. Müsabakada birinci olan Sedat Yılmaz’a ödül olarak bir koç verildi.

Piknik şöleni, yapılan toplu doğa yürüyüşü, Perşembe Yaylası mendereslerinin izlenmesi ve Motor gösterisi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.