Telafi Dersleri İçin Ek Ders Ücreti Ödenmelidir

Telafi Dersleri İçin Ek Ders Ücreti Ödenmelidir

Telafi Dersleri İçin Ek Ders Ücreti Ödenmelidir

Eğitim-Bir-Sen olarak, kar yağışı ve benzeri sebeplerle idari izinli sayıldığı günler nedeniyle gerçekleştirilemeyen dersler için hafta içi veya hafta sonlarında verilen telafi derslerinde görev alan yönetici ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi konusunda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine genel bir yazının gönderilmesi talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne yazılı müracaatta bulunduk.

 

Kar yağışı ve benzeri nedenlerle eğitim kurumlarının il ya da ilçe genelinde veya eğitim kurumu bütününde tatil edildiği, eğitim kurumu yönetici ve öğretmenlerinin bu kapsamda idari izinli sayıldığı günler nedeniyle gerçekleştirilemeyen dersler için hafta içi veya hafta sonlarında telafi dersleri verildiği, ancak söz konusu derslerde görev alan yönetici ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi noktasında iller arasında farklı uygulamalar gerçekleştirildiği müşahede edilmiştir. 16.12.2006 tarih ve 26378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 01.12.2006 sayılı ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’yla yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın ‘Yetiştirme, okuma-yazma ve uyum kursları’ başlıklı 8. maddesinde, “(1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere; a) Ders yılı içinde; 1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında, … görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar, … ek ders görevi verilebilir. (2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir” hükmü yer almaktadır.

 

Bu itibarla, Bakanlıktan, kar yağışı vb. nedenlerle gerçekleştirilemeyen dersler için hafta içi veya hafta sonlarında verilen telafi derslerinde görev alan yönetici ve öğretmenlere, bu dersler için ek ders ücreti ödenmesi gerektiği hususunda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine genel bir yazı gönderilmesini istedik. 

 

Yazıyı Görüntülemek İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.