TEOG sorununa "özel" formul

TEOG sorununa "özel" formul

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, TEOG yerleştirmelerinde krizi çözmek için özel okullara yeni formül uygulayabileceklerini açıkladı.

Tekin, “Özel okullara erken kayıt sistemi getirip, bu tarihi sınırlayacağız. Bir özel okula kayıt yaptıran öğrenci devlete ancak nakille geçebilecek. Kayıt yaptırdığı sistemde görüldüğü için devlet okulunu tercih edemeyecek” dedi.

YENİ FORMÜL NASIL UYGULANACAK?

Geçen yıl hem özel hem de devlet okullarına aynı anda kayıt yaptırıldığı için sürekli kontenjanların dolup boşaldığını belirten Tekin, yeni formülü şöyle açıkladı:

“TEOG sonuçları açıklandıktan sonra, öğrencilerin yerleştirme puanları belli olduğu ilk hafta, özel okulların kayıt takvimi başlatılacak. Bu süre en fazla 1 hafta olacak. Temmuzun ilk haftasında sonuçları ilan edip, aynı haftada özel okullara kayıt için süre verilecek. Bu sürede hem özel okullar hem de açık liseye gitmek isteyenler tercih edecekleri okullara kayıt yaptıracak. Kaydını yapan öğrenciler, devlet okullarının listesinden çıkacak. Bu nedenle veliler iyice düşünüp, gideceği okula kesin karar verip, kaydını buna göre yapacak. Bu formüle göre, özel okula kesin kayıt yaptıran öğrencinin adı e-okul sisteminde görülecek. Böylece öğrenci devlet okuluna otomatik olarak yerleştirilemeyecek. Sisteme göre çocuğunun özel okula gitmesine karar veren veliler kaydını yaptırınca, devlet okulları listesinde ismi olmayacak. Özel okula kayıt yaptıran öğrencinin devlete geçişi ancak nakil yoluyla olacak. Nakilde de puan üstünlüğüne göre öğrenci yerleştirilecek. Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da okullardaki boş kontenjanlara öğrenciler okulun taban puanı dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre yerleştirilmeye devam edecek.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.