TEOG'da 2 soru iptal! Puanlar arttı...

TEOG'da 2 soru iptal! Puanlar arttı...

MEB tarafından 1. Dönem TEOG sistemi kapsamında 25-26 Kasım 2015'te yapılan ortak sınavlara ilişkin, Türkçe ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerindeki birer sorunun yargı kararı gereği tüm öğrenciler için "doğru" kabul edilerek değerlendirileceği

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, TEOG  uygulamasının, 2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve  Yerleştirme e-Klavuzu'nda belirtilen takvim doğrultusunda yürütüldüğü ifade  edildi.
Yerleştirmeye esas puanların, yasal mevzuat ve buna dayalı yargı  kararları dikkate alınarak hesaplanacağı belirtilen açıklamada, şunlar  kaydedildi:
 
"25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden  Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe  dersi 'A' kitapçığı 8'inci soru ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 'A'  kitapçığı 4'üncü soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için 'doğru' kabul  edilerek değerlendirilecektir. YEP sonuçları 29 Haziran 2016 tarihinde  'http://www.e-okul.meb.gov.tr' internet adresinden yayımlanacaktır."
 
Yargı kararları gereği öğrencilerin yeniden hesaplanan birinci dönem  ortak sınav sonuçlarının bugünden itibaren e-okul sistemine yansıtılacağı  öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.