Terör Sorunu Çözüldüğünde Millet Kazanacak

Terör Sorunu Çözüldüğünde Millet Kazanacak

Terör Sorunu Çözüldüğünde Millet Kazanacak

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kimsenin artık bölgeden acı haberlerin gelmesini istemediğini, çözüm sürecinin başarıya ulaşması durumunda kazananın millet olacağını söyledi.

Akil İnsanlar Marmara Heyeti, Kocaeli’de ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi. Heyet, ilk olarak Kocaeli’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. Gazetecilerin sürece yönelik sorularını cevaplayan heyeti üyeleri, görevlerinin vatandaşı dinleyip çözüm sürecine katkı sunmak olduğunu dile getirdi.

Akil İnsanlar heyetlerinin, vatandaşı ikna itmek gibi bir misyonunun olmadığını söyleyen Heyet Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, “Biz sizleri dinlemeye geldik. Sizlerin söyleyeceklerini rapor haline getirip hükümete ileteceğiz. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

 

Süreç Başarıyla Tamamlanırsa Kazanan Millet Olacak

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı ve heyet üyesi Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen olarak, terör sorununun bitmesini, annelerin akan gözyaşlarının dinmesini istediklerini belirterek, “Kocaeli’den eline kına yakıp, askere gönderdiğimiz Mehmetçiğin annesi acı haber gelsin istemiyor. O bölgede görev yapan memurlar can güvenliği sorunu yaşamak istemiyor. Bu nedenle başta öğretmenler ve doktorlar olmak üzere kamu çalışanları oraya gitmek istemiyor. Güneydoğu’daki çocuklar, bizim çocuklarımız. Bu çocukların sağlıklı bir eğitim almaları için, yöre insanının her yönden rahat bir nefes alması için terör sorununun biran önce bitmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, bu çalışmalardan bir sonuç çıkmaması durumunda hiçbir şey kaybetmeyeceklerini ancak iyi bir şey çıkması durumunda topyekûn milletin kazanacağını kaydetti.

Kahvaltı programının ardından heyet üyeleri esnaf ziyaretine çıktı. Bazı marjinal grupların provokasyonuna rağmen heyet üyeleri esnafla konuşup, çözüm sürecini değerlendirdiler.

Biz Terör Bitsin Diye Biraraya Geldik

Kocaeli Kent Konseyi ile biraraya gelen heyet üyelerini Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Kurum ve yürütme kurulu üyeleri karşıladı.Burada kurul üyelerine seslenen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Biz terör bitsin diye biraraya geldik. Çözümün paydaşı olduğumuzu algılamak lazım. Bir PKK ve terör sorunu var. Bu bir güvenlik sorunu ve devletin işidir. Biz farklı yapılanmalardan biraraya geliyoruz ama hepimiz terör bitsin istiyoruz” diye konuştu.

 

Akıllardaki Soru İşaretleri Giderilsin

Akil İnsanlar Heyeti öğle yemeğinde Sivil Toplum Kuruluşları ile buluştu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Deniz Ülke Arıboğan, hiçbir siyasi partinin temsilcisi olarak gelmediklerini, heyetteki her bir üyenin dünya görüşünün diğerinden farklı olduğunu ifade etti. Ülke meselesi söz konusu olduğunda siyasi düşüncelerin bir yana bırakılması gerektiğinin altını çizen Arıboğan, “Buraya sizin süreçle ilgili düşüncelerinizi, eleştirilerinizi, önerilerinizi dinlemeye geldik. Hepimizin bir dünya görüşü var. Siyasi bir amaç için değil, ülkenin 30 yıllık kanayan yarasının durdurulması maksadıyla geldik” dedi.

Sivil toplum kurulu temsilcilerinin sürece yönelik eleştiri ve önerileri dinlendi. Kamu-Sen ve KESK Kocaeli il temsilcilerinin sorularını ise Genel Başkan Ahmet Gündoğdu cevapladı. Gündoğdu, “Burada farklı sendikalardaki arkadaşlarımızın provokatif ve nezaketten uzak söylemlerine rağmen biz nezaketimizden taviz vermeyeceğiz. Zaman, kavga zamanı değil, birlik, beraberlik zamanı. Biz arkadaşlarımızın bağlı bulundukları konfederasyonların genel başkanlarıyla memurların hakları konusunda birlikte hareket ediyoruz. Memur-Sen’in duruşu bellidir. İlk yetkili olduğumuz yılda hükümetin taleplerimiz karşısındaki tavrına grevle cevap verdik. Yeri geldiğinde meydanlara inmekten çekinmeyiz. Bizim hem memurların haklarıyla ilgili hem de çözüm süreciyle ilgili kırmızı çizgimiz var. Memurlarla ilgili iş güvencesi, çözüm süreciyle ilgili olarak da şehitlerin ruhunun incitilmemesi kırmızı çizgimizdir” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda söz alan Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu ise, tüm aykırı fikir ve düşüncelere rağmen zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğuna dikkat çekti.

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, daha sonra gruplar halinde Baro başkanlığı,  Tabip Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile bazı sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.