TES Kırıkkale Şubesi'nden İftar Buluşması

TES Kırıkkale Şubesi'nden İftar Buluşması

KIRIKKALE ŞUBESİNDEN GÖRKEMLİ İFTAR BULUŞMASI

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesince üyelere ve işyeri temsilcilerine yönelik iftar proğramı düzenlendi. Düzenlenen iftar proğramına Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN ve Genel Basın ve Dış İlişkiler Sekreteri Sami ÖZDEMİR ile birlikte Şube Başkanı Abdullah Yücel KARABACAK, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri, TÜRKAV başkanı ve yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, sendika kadın kolları başkan ve üyeleri, Belediye başkan aday adayları ,işyeri temsilcileri ve üyeler katıldı.

Büyük katılım ve coşku içerisinde geçen iftarın açılışında konuşan Şube Başkanı A. Yücel KARABACAK, ”Yürütülen her türlü baskı kampanyasına ,yalana dolana, ahlaksız tekliflere rağmen Kırıkkale’deki eğitim çalışanlarının Türk Eğitim Sen’e teveccühlerinin devam ettiğini açık ara birinci olmanın gururunu yaşadıklarını “söyledi. Türk Eğitim Senin asıl güç kaynağının haklılık ve birlik beraberlik  olduğunu vurgulayan KARABACAK, dayanışma ve birliğin güçlendirilmesi amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN, böylesine coşkulu ve güzel bir etkinlikte üye ve temsilcilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. ŞAHİNDOĞAN, Kamu çalışanları açısından çok önemli bir sürece girildiğini söyleyerek toplu sözleşme sürecinin başlamasına dikkat çekti. ŞAHİNDOĞAN, sürekli olarak milli gelirimizin arttığını ve 10.000 doların üzerine çıktığını söyleyen bir Başbakanımız var. Eğer ekonomi övündükleri gibi büyümüşse bu büyümeden kamu çalışanları neden payını alamıyor? Diye sordu. Öğretmen ve akademisyenlerin ek ödeme artışından yararlandırılmadıkları için düşük maaş ile adeta sefalete mahkum edildiklerini, bu yüzden toplu sözleşme görüşmelerine çok önem verdiklerini söyledi.

Konuşmasında  Türkiye Kamu Sen’in toplu sözleşme talepleri hakkında da bilgi veren ŞAHİNDOĞAN , “Tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına 1 Ocak 2014’ten geçerli olmak üzere %10, 1 Temmuz 2014 ‘ten itibaren de ilaveten %10 zam yapılmalıdır.

2015 yılı içinde aynı şekilde tüm kamu görevlilerine ve emeklilerine birinci ve ikinci aylık dilimlerde ayrı ayrı %10’ar (%10+10) maaş artışı yapılmalıdır.

Bu talepler ışığında Türkiye Kamu-Sen’in 2014 yılı için kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusundaki mali talebi; ikramiyeler ve ücret adaletinin sağlanması için talep ettiğimiz kısmi artışlar ve sosyal yardımlar hariç, en düşük dereceli memur maaşı için 325,73 TL; ortalama memur maaşı için 420,31 TL’dir.

Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dâhil edilerek, emekli olacak memurların yaşadığı mağduriyetler giderilmelidir.

Kamu görevlilerinin emekli ikramiyesi için öngörülen 30 yıl sınırlaması kaldırılmalı, bu yolla her çalışanın çalıştığı süre ile orantılı olarak emekli ikramiyesi alması sağlanmalıdır. Emeklilerimizin de gelir dağılımdan adil bir pay almasını sağlayacak uygulamalara geçilmeli, emeklilere de aile yardımı ve çocuk parası verilmelidir.

Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine 843 TL tutarında “Bayram İkramiyesi” ödenmelidir.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personele de ek gösterge verilmelidir.

Ek gösterge uygulamasındaki adaletsizlikler giderilmelidir.” Şeklindeki toplu sözleşmelerdeki öncelikli taleplerini sıraladı.

ŞAHİNDOĞAN, Türkiye Kamu Senin masada olmasının kamu çalışanları açısından bir sigorta olduğunu, masada danışıklı dövüş yapılmasına ve çadır tiyatrosu oynanmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. ŞAHİNDOĞAN, ”taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakma dahil her türlü eylem meşru hale gelecektir ve biz  buna hazırız” dedi

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.