TES Yöneticileri Amasya Şubesi'nde Öğretmenler Günü Programında

TES Yöneticileri Amasya Şubesi'nde Öğretmenler Günü Programında

AMASYA ŞUBESİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLEDİ.

Amasya Şube 21 Kasım 2014 tarihinde Öğretmenler Günü programı düzenledi.  Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan’ın da katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi; çalışan, emekli ve ataması yapılmayan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Programda bir konuşma yapan Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN da şunları kaydetti: ”Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan yönetici kıyımından maalesef Amasya’da nasibini almıştır. Türk Eğitim-Sen olarak bu hukuksuz kıyımın hesabını meşru zeminlerde soracağız. Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak, Amasya Milli Eğitim Müdürü ve diğer sorumlular da yaptıkları kıyımın, haksızlığın hesabını yargı önünde verecekler.”

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa AKKAŞ da yaptığı konuşmada şöyle konuştu: ”Son 12 yılda tüm memurların olduğu gibi öğretmenlerin de birçok ekonomik ve sosyal hakkı kayba uğramıştır. Öğretmenler toplumda itibar kaybına uğratılmıştır. Türk Eğitim-Sen bu Öğretmenler Günü’nün öğretmenin kaybettiği itibarının iadesi ve bunun bir başlangıç olması için 81 ilin valisine mektup göndermiştir.

Memur Sen’in hükümetle anlaşarak imzaladığı toplu sözleşme memur, hizmetli, öğretmen ve emeklilere adeta ekonomik zulme dönüşmüştür. Bir sendikanın yüzde 10’a varan enflasyon farkını unutmasını kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Kamu-Sen, emekli ve memurlar için 2015 yılında yüzde 12 ek zam talep ediyor. Yüzde 12 ek zam yapılması için, emeklilikte rahat bir nefes almak için, 800 puan ek gösterge artışı talebimiz için, nöbetlere 6 saat ek ders ödenmesi için, atanamayan öğretmen kalmaması için, 4/C’lilere kadro için, vergi dilimine takılmamak için, tüm haksızlıklara son verilmesi için, ülkemizin ve değerlerimizin kimseye peşkeş çekilmemesi için 6 Aralık 2014 tarihinde Ankara Tandoğan’da miting yapacağız. Tüm Türkiye Kamu-Sen üyelerini mitingimize davet ediyoruz.”

Edebiyat Öğretmeni Süleyman Soydaş’ın sunduğu program Edebiyat Öğretmeni Olcay GÖKÇE’nin şiir okuması, müzik öğretmeni Cuma KÖROĞLU’nun sazıyla sözüyle söylediği türkülerle devam etti. Programda emekli olan üyelere teşekkür plaketi takdim edildi. Büyük beğeni alan programda hizmetli, memur, emekli, 4/C’liler ve öğretmenler gönüllerince eğlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.