TES Yöneticileri Edirne Ve Kırklareli’nde

TES Yöneticileri Edirne Ve Kırklareli’nde

GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ EDİRNE VE KIRKLARELİ’NDE

 

Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan Edirne ve Kırklareli Şubelerinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

     Genel Merkez Yöneticileri, 16 Mart tarihinde Edirne ve Kırklareli’nde şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, işyeri temsilcileri ve kadın komisyonu üyeleri ile biraraya geldi. Toplantıların açılış konuşmalarını Edirne Şube Başkanı Hakan Yıldız ve Kırklareli Şube Başkanı Mehmet Kızılay yaptı.

      Toplantılarda bir konuşma yapan Genel Basın ve Dış İlişkiler Sekreteri Sami Özdemir şunları söyledi: “Mevcut iktidarın milli eğitim sisteminde açtığı tahribatların sıkıntısını ve acısını siz eğitim çalışanları ve bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız çekmektedir. ‘Benim yaptığım her şey doğrudur’ mantığı ile eğitimin paydaşları olan öğretmenlere ve onların temsilcileri olan sendikalara sorulmadan alınan kararların nasıl sonuçlar doğurduğu ortadadır.

       4+4+4 eğitim sisteminin yol açtığı olumsuzluklar, öğrencilere getirilen serbest kıyafet uygulaması, öğretmenlerimizi itibarsızlaştırma çalışmaları, öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlanamaması, derslik ve öğretmen ihtiyacı gibi birçok sorun eğitimi yangın yerine çevirmiştir.”

       Kamu çalışanlarının iş güvencesinin elinden alınmak istendiğini de kaydeden Özdemir, “Anayasa’nın 128. Maddesini değiştirmek istiyorlar. Yapılacak değişiklik ile devlet memurlarının iş güvencesini ellerinden almayı hedefliyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’nın bu konu ile ilgili ciddi çalışmaları var. Bu durumda Türkiye Kamu-Sen olarak bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu noktada kamu çalışanlarının da tehlikenin farkına varması gerekmektedir.

        İş güvencemizi elimizden almak isteyen bu iktidarın yandaşı olan malum sendikanınkamu çalışanlarının desteğini almasını anlamak da mümkün değildir. Bu, kamu çalışanlarının bindiği dalı kestiği anlamına gelir. Dolayısıyla iş güvencemize yönelik tehditleri kamu çalışanlarına çok iyi anlatmamız gerekir. Sizlerin desteği ile daha çok çalışıp güçlü ve yetkili olmamız şarttır.”

         Daha sonra söz alan Türk Eğitim Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yasar Şahindoğan, 10 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetinin eğitim, sağlık, ekonomi, adalet, güvenlik gibi alanlarda büyük tahribatlar yaptığını söyledi. Ömer Dinçer döneminde uygulamaya konulan 4+4+4 sistemi, Alo 47 hattı, öğrencilere kıyafet serbestliği, Teşkilat Yasası değişikliği, il emrinin kaldırılması gibi uygulamalarla eğitim sisteminin kaosa sürüklendiğini kaydeden Şahindoğan, eğitimcilerin de Cumhuriyet tarihi boyunca yaşamadıkları mağduriyetleri yaşadıklarını ifade etti.

        Alo 147 hattı uygulaması ile eğitimcilerin adeta toplumun önüne atıldığını ve aslı astarı olmayan şikâyetler ve soruşturmalarla yıpratıldığını söyleyen Şahindoğan, “Bu hattın acilen kaldırılmasını, bu mümkün olmuyorsa, sadece bilgilenme hattı haline getirilmesini, bu hatta gelen şikâyetlerin hiçbir şekilde soruşturma konusu yapılmamasını istiyoruz” dedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın da yeni yayımlanan Yönetici Atama Yönetmeliğinin altına imza atarak, kendisiyle ilgili ümitleri boşa çıkardığını söyleyen Şahindoğan, tamamen yandaşı atama, yandaş olamayanı saf dışı bırakma mantığına dayanan bu yönetmeliği kabul etmediklerini bildirdi. Yönetmeliğin 17 maddesinin iptali için dava açtıklarını belirten Şahindoğan, “Bu ucube yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini bekliyoruz. Aksi halde gittikçe dozu artan eylemlerimiz gündeme gelecek” dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.