TES Yöneticileri Malatya Şubesini Ziyaret Etti

TES Yöneticileri Malatya Şubesini Ziyaret Etti

Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizden, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN ile Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterimiz Cengiz KOCAKAPLAN Malatya Şubemizi ziyaret etti.

 

Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizden, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN ile Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterimiz Cengiz KOCAKAPLAN Malatya Şubemizi ziyaret etti. Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizin ziyareti vesilesiyle Şube Yönetim Kurulu tarafından İlçe Temsilcileri, İşyeri Temsilcileri ve Kadın Komisyonlarının katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. 

          İstişare toplantısı Şube Başkanı Ekrem ŞENOL’un açılış konuşmasıyla başladı. Şube Başkanı ŞENOL verdikleri destekten dolayı katılımcılara teşekkür etti. Şubenin hedefleri ile ilgili bilgi veren ŞENOL, yapılan faaliyetler ve planlanan toplu konut projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

         İstişare toplantısında hazır bulunan Genel Merkez Yöneticilerimiz de Genel Merkezin çalışmaları ve gündemdeki konulara ilişkin birer konuşma yaptı.

        Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN 4+4+4 eğitim sistemi, Alo 147 hattı uygulaması,öğrencilere serbest kıyafet uygulaması ve Teşkilat Yasası ile Yönetici Atama Yönetmeliği gibi MEB’in eğitim sisteminde ve eğitim çalışanları üzerinde tahribat yapan uygulamalarını örneklerle sert dille eleştirdi.

          ŞAHİNDOĞAN “Biliyorsunuz MEB öğrencilerin okullara serbest kıyafetle gelmelerine ilişkin bir düzenleme yaptı. Bu uygulamanın önümüzdeki yıl başlaması gerekiyordu ancak serbest kıyafet sözlü talimatla bu yıldan itibaren uygulamaya girdi. Bakanlığın öğrencilere serbest kıyafet uygulaması başlatmasına ilk günden karşı çıktık. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da MEB sesimize kulaklarını tıkadı.Serbest kıyafet uygulaması hayata geçer ise okullar podyuma döner; malesef toplumumuzda büyük bir marka takıntısı var ve bu sebeple bir marka yarışı başlar; ekonomik durumu iyi olmayan velilerin hem çocukların da hem de kendilerinde psikolojik problemler ortaya çıkar; okullarımızda güvenlik zafiyeti doğar ve öğrenci olanla olmayanı ayırt etmek imkansız hale gelir; öğreciler yarın ne giyeceğim diye düşünmekten derslerine odaklanamaz şeklinde bir çok öngörümüz duymamazlıktan gelindi. İnşallah Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlış uygulamadan bir an önce geri adım atar. Bakanlığın bu uygulamadan vazgeçmeyi zaaf olarak görmemesi lazım” dedi.

           Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN da yaptığı konuşmada; AKP hükümetinin bütün toplum kesimlerini mağdur ettiğine dikkat çekerek, tüm ek ödemelerin ve ek ders ücretlerinin emekliliğe sayılması için başlattığımız dilekçe kampanyası  hakkında bilgi verdi.

          KOCAKAPLAN “Aramızda birçok ak saçlı var emekliliği gelmişte geçmiş belki. Ancak çalışırken aldığı maaş ile emekli olduğu maaş arasında uçurum olduğu için emekli olamıyor. Emeklilerimize reva görülen sefalet ücretlerine bir son vermek için bir dilekçe kampanyası başlattık. Bu dilekçeleri hepimiz dolduralım, mesai arkadaşlarımızın da doldurmasını sağlayalım. Toplanan dilekçeler 16 Nisan 2013 tarihinde eş zamanlı olarak bütün şubelerimizden Başbakanlığa gönderilecektir.

         Türkiye Kamu Sen ARGE’nin yaptığı bir araştırmaya göre: 35 yıl çalışmış, ek ders ücretini tam olarak alan, ek ödeme ve sosyal yardımlardan faydalanan ve brüt ücreti 3.347,17 TL olan bir öğretmenin emekli olduğunda alacağı emekli maaşı 1.681,05 TL iken, aynı şartlardaki bir işçinin emekli maaşı 2.214,06 liradır.35 yıllık kamu hizmetinin ardından 55.024 TL emekli ikramiyesine hak kazanan bir öğretmene karşılık aynı sürelerde çalışmış işçinin alacağı emekli ikramiyesi ise tam 104.400 liradır. Biz işçi kardeşlerimizin aldığı parayı çok bulmuyoruz. Gözümüzde yok. Helal olsun. Yoklukta eşitliği değil, varlıkta eşitliği savunuyoruz. Bu dilekçe kampanyasının amacı da budur. Kamu çalışanlarının tamamını duyarlı olmaya hem kampanyamıza hem de kamu çalışanlarının gerçek temsilcisi Türkiye Kamu Sen’e, eğitim çalışanlarının tek savunucusu Türk Eğitim Sen’e sahip çıkmaya davet ediyorum”dedi.

          Katılımcıların sorduğu soruların cevaplandırılmasının ardından istişare toplantısı sona erdi.

          İstişare toplantısından sonra bir grup 4/C’li çalışan ile Türk Eğitim Sen Malatya Şubesinde biraraya gelen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN ve Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN 4-C’li çalışanların sorunlarını dinledi ve Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen tarafından 4/C li çalışanların haklı davası için verilen mücadeleyi özetledi.

          ŞAHİNDOĞAN “Türkiye Kamu Sen olarak 4/C lilerle ilgili pek çok çalışma yaptık. Özelleştirme sürecinden itibaren bu arkadaşlarımızın yanındaydık. Geçtiğimiz aylarda Ankara’da bir 4/C Çalıştayı düzenledik. Bu çalıştaya Türkiye’nin tüm illerinden 4/C li temsilciler katıldı.Çalıştay sonucunda hazırlanan raporları kitapçık haline getirerek ilgili makamlara gönderdik.Çalıştay sonuçları göstermiştir ki; 4/C statüsündeki arkadaşlarımızın problemlerinin çoğu 4/A kadrosuna alınmaları halinde kendiliğinden çözülecektir. Biz Türkiye Kamu Sen olarak tüm 4/C’lilerin 4/A kadrosuna geçirilmesini istiyoruz. Bu amaçla bir dilekçe kampanyası düzenledik. TBMM’de kanun teklifi verilmesini sağladık. Kamu Personeli Danışma Kuruluna da bu talebimizi taşıdık. 4/C lilerle ilgili kadronun dışında bir çözümü kabul etmiyoruz” dedi.

  


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.