Ticaret Bakanı Bolat: 1500 yeni memur alımını gerçekleştireceğiz

Ticaret Bakanı Bolat: 1500 yeni memur alımını gerçekleştireceğiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Bursa İş Dünyası Toplantısı"nda yaptığı konuşmada çeşitli konulara değindi. Bolat, piyasa denetimlerini sıklaştırmak için kısa sürede 1500 yeni memur alımını gerçekleştireceğini beli

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Bursa İş Dünyası Toplantısı"nda yaptığı konuşmada çeşitli konulara değindi.

Bakan Bolat, Türkiye'nin temmuz, ağustos ve eylül aylarında rekor ihracata imza attığını ve ekimde bu yükseliş trendini sürdürmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin dış ticaret açığını kapatma ve ithalatı azaltma konularında olumlu gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

Bolat, Bursa'nın ekonomide önemli bir rol oynadığını ve özellikle otomotiv sanayi, makine sektörü ve tarım alanında büyük başarılara imza attığını vurguladı. Ayrıca, Bursa'nın lojistik açıdan da büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak ihracata destek verdiklerini ve finansman maliyetlerini düşürme konusunda önemli adımlar atacaklarını söyledi. Ayrıca, esnafa bu yıl 155 milyar liranın üzerinde destek sağladıklarını ve AK Parti hükümeti döneminde toplamda 427 milyar lira destek verdiklerini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı'nın piyasa denetimlerini sıklaştırmak için kısa sürede 1500 yeni memur alımını gerçekleştireceğini belirten Bolat, piyasa bozucu işlemlere izin vermeyeceklerini ve rekabetçi, adil bir piyasa düzenini sağlamak için kararlı olduklarını ifade etti.

Bakan Bolat ayrıca, Türkiye'nin ekonomik büyümesini ve istihdamı artırmayı sürdürdüğünü, işsizlik oranının yüzde 10'un altında tutulduğunu ve milli gelirin 1 trilyon doları aşmayı hedeflediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.