Toplu sözleşme hakem heyeti belli oldu

Toplu sözleşme hakem heyeti belli oldu

1 Ağustos'ta başlayan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin hakem heyeti belli oldu. Takvime göre 21 Ağustos'a kadar yetkili konfederasyon Memur-Sen ve hükümet arasında uzlaşma sağlanmazsa kararı hakem heyeti verecek.

KAMU İŞVERENİ ANKARA'YA, SENDİKA HEYETİ SAKARYA'YA GÜVENİYOR

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş'ın başkanlık yapacağı heyette Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikri Özkök'ün yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan belirlenecek birer bürokrat yer alacak.

Heyette yer alacak 4 akademisyenden 2'si Kamu İşveren Heyeti tarafından belirlenirken diğer 2 isim ise kamu görevlileri tarafından belirlendi.

Kamu İşveren Heyeti, tercihini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca'dan yana kullandı.

Kamu Görevlileri Heyeti ise Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Doç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu ve Prof. Dr. Şakir Görmüş'ü heyette yer alacak isim olarak seçti.

HAKEM HEYETİ 4 GÜN İÇİNDE KARAR VERECEK

Yasaya göre kamu işvereni ile yetkili konfederasyon uzlaşma sağlayamazsa hakem heyeti süreci işliyor. 21-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak başvuru sürecinden sonra karar vermek için 4 günlük bir süre kalıyor. Hakem heyeti uzlaşma olmaması durumunda 24-28 Ağustos tarihleri arasında karar vermek zorunda.

1 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde bu yıl Kurban Bayramı arası da giriyor.

Hükümet daha önce açıklanan takvime göre Kamu Görevlileri Heyetine sunacağı teklifi bayramdan sonra 16 Ağustos'ta duyuracak.

21 Ağustos'a kadar da bu sürecin bitmesi gerekiyor.

Yani Kamu Görevlileri Heyeti bu teklife de 5 gün içerisinde cevap vermek zorunda. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.