Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme

Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online öde

Günümüz modern teknolojisini en aktif şekilde kullanan Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından internette açılan İnternet Vergi Dairesi web sayfası vatandaşın pek çok resmi işleminde önemli ayrıcalıklar sağlıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer bulmaya başlaması ile birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından internet üzerinde açılan bu tarz bir hizmet son derece önemli bir avantaj ve kolaylık sağlıyor. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi web sayfası aracılığı ile online trafik cezası sorgulama işlemini yapabilme imkanına sahip olunabiliyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ! 

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

İnternete her yerden son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilen vatandaş, günün her saatinde adına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını bu şekilde öğrenebiliyor. Özellikle de son yıllarda Türkiye’deki trafikteki araç sayısında yüksek oranda artışlar yaşanması ve buna bağlı olarak trafikteki sorunların çoğalması nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan trafik denetlemelerinde modern teknoloji aktif olarak kullanılıyor. Mobese kamera sistemleri ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) gibi yeni nesil teknolojik sistemler ile gerçekleştirilen trafik denetlemeleri ile birlikte artık araçların durdurulmasına gerek kalmadan plakasından trafik cezası uygulaması yapılarak, trafik cezası bildirimi posta yolu ile adrese gönderiliyor. Ayrıca internet üzerinde yer alan bu online trafik cezası sorgulama hizmeti ile birlikte de internet üzerinden ayrıntılı olarak en güncel trafik cezası durumunu öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Bu sebeple de günümüzde hem Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendi resmi web sayfasında yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranı hem de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranı online trafik cezası sorgulama işlemleri için yoğun olarak kullanılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ilk olarak kendi resmi web sitesinde sunduğu online işlemler menüsünde ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından sadece ‘isim’, ‘soy isim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum yılı bilgilerini girerek, trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinde de trafik cezası sorgulama işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

İnternet Vergi Dairesi’ ne araç sahipleri 2.yöntem ile trafik cezası sorgulama işlemleri için intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresine doğrudan erişim sağlayabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ise plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte online trafik cezası sorgulama ile öğrenilebiliyor. Vatandaş tarih, saat, trafik kural ihlali, son ödeme tarihi, güncel tutar ve faiz uygulamaları gibi tüm ayrıntıları bu şekilde görebiliyor. İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.