Trafik sigortasına kademeli prim sistemi

Trafik sigortasına kademeli prim sistemi

Araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 300'ü bulan artışlara tepkisi üzerine harekete geçen Hazine, hasar oranına göre kademeli prim sistemi üzerinde çalışıyor

Zorunlu trafik sigortası primlerindeki rekor artışa tüketicinin tepkisi yüksek olunca Hazine Müsteşarlığı soruna çözüm bulmak için formül arayışına girdi. Hasar durumuna göre araçlara kademeli prim sistemi formülü üzerinde çalışmaya başlayan müsteşarlık, bir yandan da sigorta şirketleri üzerindeki yükü azaltmak için mahkemeler ve şirketler arasındaki tazminat hesaplama yöntemini standart hale getirmeye hazırlanıyor. 

HESAPLAMAYA STANDART 
Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu, "Kademeli prim sistemine geçildiğinde şu anda pek çok kez kaza yapmış aracın yükünü çekmek zorunda kalan hasarsız araç sahipleri bu sıkıntıdan kurtulacak. Müsteşarlık bu formül üzerinde çalışıyor" dedi. Hazine'nin bir yandan da prim hesaplamalarını standart hale getirmek için çalıştığını vurgulayan Eroğlu, "Bu şekilde sigorta şirketleri gereksiz yere mahkeme masrafları ödemeyecek, tüketici de 3.5 yıl süren davalarla uğraşmak zorunda kalmayacak" diye konuştu. 

KUSURLUYA TAZMİNAT ÖDENMESİN 
Hazine'ye trafik kazalarında kusurlu olan sürücü ve ailesine tazminat ödenmemesi konusunda da öneride bulunduklarını dile getiren Eroğlu, "Bu değişiklikleri Torba Yasa'ya koydurmak için görüşüyoruz. Primleri indirmenin yolu şirketlerin üzerindeki yükü azaltmak. Trafik primlerinin yükünü diğer sigorta araçlarıyla dengelemeye çalıştık ama artık zararı kaldıramıyoruz. Sigorta şirketleri trafik tazminatlarından dolayı 10 yılda 7 milyar lira zarar etti" dedi. 

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.