Trakya Kadın Komisyonları Toplantısı Tekirdağ'da Yapıldı

Trakya Kadın Komisyonları Toplantısı Tekirdağ'da Yapıldı

Trakya Kadın Komisyonları Toplantısı Tekirdağ'da Yapıldı

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ kadın komisyonları üyeleriyle bir araya geldi.
 
Tekirdağ’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, haklarına ve hayatlarına dair söyleyecek sözü olan kadınlar olarak Eğitim-Bir-Sen çatısı altında örgütlendiklerini belirterek, “Toplumsal hayatımızın düzeni ve büyük Türkiye idealimizin gerçekleşmesi için çalışacak herkese sendikamızın kapıları açıktır. Bu anlamda bizler Türkiye'nin bütün renklerini kuşatan bir emek hareketiyiz” dedi.

 
Hedeflerinin, herkesin değerleriyle barışık yaşadığı, insan hakkı ihlallerinin olmadığı, daha özgür, daha müreffeh bir ülke inşa etmek olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle devam etti: “Kadınıyla erkeğiyle kamplaşmadan, kutuplaşmadan, birbirimize hasım kesilmeden her meseleyi, ama her meseleyi birlikte açık yüreklilikle konuşalım, tartışalım ve ortak akılla çözelim. Ancak kimse kimseye anlayış ve yaşam tarzı dayatmasın, karşısındakini yok saymasın. Hiç kimse kendi yaşam tarzı dışındakilerin varlığını bir tehdit olarak görmesin. Kimse kendi varlığı için başkasının yokluğunu temenni etmesin. Medeniyetimizin ışığında kimseyi ötekileştirmeden birbirimizi dönüştürerek, geliştirerek, doğrularımızı yaşatarak birlikte yol alacağız. Ayrıştırıcı değil, kuşatıcı olacağız. Bizim medeniyetimiz, yaşatma ve diriltme medeniyetidir.” 

Özdemir, amaçlarının, başta çalışma hayatı olmak üzere, siyasi, ekonomik ve sosyal hayatta kadınlara yönelik olumlu uygulamaları bir an önce hayata geçirmek olduğunu söyledi.
 
Sendika olarak, kadına, kadın emeğine, istihdamına, çalışan kadınların sorunlarına ve çözümüne yönelik artan bir hassasiyetle yaklaştıklarını dile getiren Özdemir, “Kadınlar komisyonu olarak, öncelikli görevimiz, kadın çalışanlarımızın taleplerini belirleyerek yetkili mercilere ulaştırmak ve çözümüne katkı sağlamaktır. Kadınlarla ilgili konular başta olmak üzere sosyal politikaların belirlenmesinde etkin olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sendikamızın olmazsa olmazı olarak gördüğümüz kadın örgütlenmesi hususunda hedefler belirledik. Bu hedeflerin başında, bütün il ve ilçelerimizde kadınlar komisyonunu kurmak ve aktif, güçlü, verimli hâle getirmek yer alıyor” şeklinde konuştu. 

Etkin, örgütlü bir şekilde ve güç birliği içerisinde eğitim, çalışma hayatı, siyaset başta olmak üzere, hayatın her alanında değerleriyle var olmak istediklerini vurgulayan Safiye Özdemir “Meselelerimizin güçlü bir örgütlülükle dile getirildiği takdirde dikkate alınacağını biliyoruz. Bunun en güzel örneğini de, sendikamızın başlattığı sivil itaatsizlik eyleminde gördük. Bu eylemle kadınlarımız daha aktif ve etkin bir şekilde sendikal faaliyetler yapmaya dâhil olmuşlardır” ifadelerini kullandı. 

Kadın-erkek fırsat eşitliğinin gerçek anlamda sağlandığı, her türlü ayrımcılığın son bulduğu bir toplum için mücadele ettiklerini söyleyen Özdemir, “Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bizler, kişiliğimiz ve değerlerimizle kendi sorunlarımıza sahip çıkmak; cesaretle bunları dile getirmek ve çözüm aramak istiyoruz. Son yıllarda gerek medeniyet coğrafyamız gerekse ülkemiz oldukça çalkantılı ve sancılı bir süreçten geçmektedir. Bu süreç bize ne kadar ağır bir sorumluluk taşıdığımızı hatırlatmakla kalmadı, elimizi taşın altına koyma vaktinin geldiğini de olanca açıklığıyla gösterdi. Kadınıyla erkeğiyle üzerimize son derece önemli sosyal, toplumsal ve vicdani sorumluluklar düşmektedir. İşte gerçek anlamda kadın elinin değmesi gereken yer burasıdır” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.