Trump’tan İran Açıklaması: “Bir Ay İçinde Anlaşma Olabilir”

Trump’tan İran Açıklaması: “Bir Ay İçinde Anlaşma Olabilir”

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin “önümüzdeki ay anlaşma sağlanabilir” dedi. Beyaz Saray’daki açıklama diplomasi trafiğini hızlandırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Umman’da başlayan görüşmelere değinen Trump, anlaşma ihtimaline ilişkin net bir takvim verdi.

Beyaz Saray’da gazetecilere konuşan Trump, “İran ile bir anlaşma yapmak zorundayız. Sanırım önümüzdeki ay bir anlaşma sağlanır.” ifadelerini kullandı.


Netanyahu Görüşmesi Sonrası Mesaj

Trump, bir gün önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından İran dosyasının gündemin en önemli başlıklarından biri olduğu belirtilmişti.

ABD yönetimi, İran’ın nükleer programına ilişkin diplomatik çözüm arayışını sürdürürken, müzakerelerin Umman üzerinden yürütüldüğü biliniyor. Trump’ın “önümüzdeki ay” vurgusu, sürecin hız kazanabileceği şeklinde yorumlandı.


“Zorundayız” Vurgusu

Trump’ın açıklamalarındaki “zorundayız” ifadesi, Washington’un İran ile gerilimi kontrollü biçimde çözme arayışında olduğuna işaret ediyor. Ancak anlaşmanın kapsamı, yaptırımların kaldırılıp kaldırılmayacağı ve İran’ın nükleer faaliyetlerine ilişkin hangi şartların masada olduğu henüz netleşmiş değil.

ABD-İran hattında önümüzdeki haftalarda diplomatik temasların yoğunlaşması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.