TSK El Bab'a onları gönderecek!

TSK El Bab'a onları gönderecek!

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 112. gün geride bırakılırken, TSK, şimdi de Çanakkale destanını yazan 57. Alayın devamı olan 57. Komando Taburu'nu El Bab’a göndermeye hazırlanıyor.

Çanakkale destanını yazan 57. Alayın devamı olan 57. Komando Taburu El Bab'a girmeye hazırlanıyor. El Bab, doğu, batı ve kuzeyden kuşatıldı. Terör örgütü YPG/PKK'ya El Bab yolu kapatıldı. Güneyde Tadif kasabasındaki DEAŞ uzantıları havadan F-16'larla ve yerden topçu atışlarıyla etkin bir şekilde vuruluyor. Güneyden de kuşatmayla birlikte önümüzdeki günlerde El Bab DEAŞ terör örgütünden tamamen temizlenecek. Harekat kapsamında bölgeye sevkedilen komandolar itidalli ilerliyorlar. Harekat bölgesinde çok sayıda EYP ve mayın tuzakları, bin civarında derin hendekler, bombalı araçlar ve intihar bombacısı teröristler var.

YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye sınır ötesinde DEAŞ ile mücadelede 112. Gün geride bırakıldı. Uluslararası hukuktan ve sözleşmelerden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılan harekat El Bab bölgesinde devam ediyor. DEAŞ'ın önemli üslerinden biri olarak görülen El Bab çevresinde TSK'nın özel eğitimli unsurlarıyla desteklenen ÖSO güçleri ile DEAŞ'lı teröristler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Harekatı geciktiren bu tehditlere karşı özel eğitimli TSK unsurları desteğindeki muhalifler itidalli şekilde ilerliyorlar.

ÇANAKKALE RUHUYLA GÖREV YAPACAK

Bölgeye Denizli, Sarıkamış ve Kayseri'den özel kuvvet unsurları sevkedildi. Sarıkamış'tan gelen, Çanakkale'de destan yazan 57. Alayın devamı olan 57. Komando Taburunun kahraman askerleri El Bab'a girmek üzere bölgede bulunuyor. Halen üç bir yanından kuşatılan El Bab'ın güneyden Tadif ve Zarzur bölgelerinden de kuşatılmasıyla birlikte teröristler çembere alınacak. Halen güneyde Esed rejimine ait bölgeye kadar Tadif ve Aran kasabalarında bulunan DEAŞ unsurlarının temizlenmesi gerekiyor. ÖSO'nun Tadif'i ele geçirmesinin ardından Tadif güneyindeki Aran bölgesinin de temizlenmesiyle ÖSO'nun El Bab'a girmesi önünde herhangi bir engel kalmayacak.

Çanakkale'de tarih yazdı
Sarıkamış'ta konuşlu 57. Komando Tugayı, adını, Çanakkale'de destan yazan 57. Alay'dan alıyor. Çanakkale Savaşı'nın kaderini değiştiren 57. Alay, Atatürk'ün “Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" talimatını alan ve canı pahasına mücadele ederek tamamı şehit olan kahraman bir Alay. Günümüzde Çanakkale Savaşında tüm askerlerini şehit veren bu alay bulunmuyor. Ancak alayın adı ve Çanakkale ruhu, 57. Komando Tugayı'nda yaşatılıyor.

KAYNAKYENİ ŞAFAK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.