Türk Eğitim-Sen, Bayrak Şairi'ni Unutmadı

Türk Eğitim-Sen, Bayrak Şairi'ni Unutmadı

Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya, ölümünün 40’ıncı yılında memleketi Çatalca’da düzenlenen programla anıldı.

Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya, ölümünün 40’ıncı yılında memleketi Çatalca’da düzenlenen programla anıldı. Türk Eğitim-Sen 9 No’lu Şube’nin, Çatalca Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği anma programı Arif Nihat Asya’nın doğduğu yer olan Çatalca’nın İnceğiz Köyü’ndeki tarihi camii de Mevlit okunması ve Kur’an Tilaveti ile başladı. Daha sonra  İnceğiz köyünde şairin adına yaptırılan bayrak anıtına çelenk konuldu.

 

Çatalca İlçesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, Türk Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hanefi Bostan, Türk Eğitim-Sen İstanbul Şube Başkanları, öğrenciler ve üyelerimiz katıldı.

 

Anma programında Türk Eğitim-Sen 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir bir konuşma yaptı. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan İsmail Koncuk da konuşma yaparak, şunları kaydetti: “Türk Edebiyatında eserleriyle kıymetli bir yer edinmiş, aynı zamanda milli hayatımız bakımından da büyük eserler vermiş bir şairden bahsediyoruz. Türkiye’ye, Türkçeye sevdalı bir şairden bahsediyoruz. Biz şairlerimize ne kadar önem veriyoruz, o tartışmalı bir konu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bastırdığı ders kitaplarında daha önceden var olan Bayrak Şiiri, Eski Bakan Ömer Dinçer tarafından kaldırıldı. Ne adına kaldırıldı? Bunları düşünmek istemiyorum. Bağımsızlığımızın sembolü olan, rengini şehitlerimizin kanından almış sembolümüzü öğrenciler okumasın diye ders kitaplarından kaldırmanın izahı yok. Eğer böyle yaparsanız birileri bu coğrafyada o şehit kanıyla oluşmuş bayrağımızı maalesef gönderden indirmeye, çiğnemeye kalkar. İstiklal Marşımızın stadyumlarda yuhalandığı bir devir yaşıyoruz. Arif Nihat Asya’yı anacaksak, Türkiye’de Arif Nihat Asya’nın görmek istemediği manzaraların neler olduğunu görmemiz lazım. Eğer bunları söylemekten çekiniyorsak, bunu geleceğimiz açısından risk olarak görüyorsak, Arif Nihat Asya’yı, Mehmet Akif Ersoy’u hiç anmayalım. Bu nedenle Arif Nihat Asya’yı anacak insanların, onun bayrak sevgisinin binde biri kadar bayrak sevgisiyle donanmış olması gerekir ki, Arif Nihat Asya’nın adını anmaya hakları olsun.

 

Bir millet hem adıyla, hem sembolleri ve tarih boyunca edindiği milli ve manevi değerleriyle hayatını devam ettirir. İşte bayrak şairimiz, bu değerleri ömrü boyunca savunmuş, her alanda eserler vermiştir. Milli ve manevi hayatımızı anlatan çok güzel eserler vermiş bir şairden bahsediyoruz. Arif Nihat Asya milletin kendisi adeta; milletin varlığıyla kendi düşüncelerini eş değer tutan eserler vermiş bir şair. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na, siyasilere bir kez daha talepte bulunuyorum. Seçim döneminde iktidarın bayraklı reklamı vardı. Herkes bayrağı kurtarmaya çalışıyordu. Bu reklamları yapıyorsanız, ders kitaplarına da bayrak şiirini koyma yürekliliğini gösterin.”

 

Koncuk konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Birazdan Yavuz Bülent Bakiler’i dinleyeceğiz. Arif Nihat Asya’yı, Yavuz Bülent Bakiler’in ağzından dinlemek bir başka güzel. Hocamızı dinlemek büyük bir şans. Keşke çok daha büyük bir salonda binlerce insana Arif Nihat Asya’yı anlatma imkânı bulabilseydik.”

 

Genel Başkan İsmail Koncuk’un konuşmasının ardından gazeteci, şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, Arif Nihat Asya’yı ve onunla ilgili anılarını anlatan bir panel verdi.

 

Programda şiir dinletisi de yapıldı. Arif Nihat Asya’nın şiirlerini güzel okuma yarışmasında birinci olan öğrenciler şiirlerini okudu, dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

         

 

 

 

 


 


 

                   

 

 

 


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.