Türk Eğitim-Sen İLKSAN’da Destan Yazdı!

Türk Eğitim-Sen İLKSAN’da Destan Yazdı!

İLKSAN’ da gelenek bozulmadı. Türkiye genelinde delegelerin yüzde 80’ inden fazlasını Türk Eğitim-Sen kazandı. Yerel anlamda da çok zor kazanılan bir ilçe olduğunu sanmıyorum.

İLKSAN’ da gelenek bozulmadı. Türkiye genelinde delegelerin yüzde 80’ inden fazlasını Türk Eğitim-Sen kazandı. Yerel anlamda da çok zor kazanılan bir ilçe olduğunu sanmıyorum. Her yerden zafer haberleri yağıyor, emin olun takip edemiyorum. Birkaç güne rakamlar netleşir.

Burada matematiğe aykırı bir husus göze çarpıyor. Türkiye’ de zaten yok, dünya tarihini araştırmak lazım! Otuzdan fazla öğretmen sendikası varken nasıl oluyor da bir sendika, para ve sosyal sistem işlevi gören bir Sandık’ ı altı defa üst üste hem de ezici üstünlükle kazanabiliyor? Bu durum sadece üye sayısıyla, ‘‘İLKSAN güven tazeledi! Tarih, tekerrür etti!’’ demekle falan açıklanabilir mi? Eğer ortada üye sayısına eş değer bir başarı olsaydı aynı başarıyı yetkili sendikanın göstermesi gerekmez miydi? Demek ki perde arkasında iyice irdelenmesi gereken bambaşka bir hikmet var.

Şimdi bazılarının aklından geçmiştir: ‘‘Türk Eğitim-Sen’ in parlak bir zafer kazanmasında Eğitim Bir-Sen seçimlere katılmamasının büyük etkisi oldu!’’ Sandık’ a iftira atmak dışında Sandık adına yapabilecekleri bir şey olduğunu ispat etmek için isterdim ki onlar da seçime katılsın. Türk Eğitim-Sen’ in %60 oyla kazandığı 2012 seçimlerinden bu yana Eğitim Bir-Sen %18’ lik oy potansiyelini ne kadar geriletmiş/ geliştirebilmiş görmüş olurduk?

Bahaneyi ancak ucuz zihniyetler öne sürer. Burada ciddi bir iş yapıyoruz: 265.187 Sandık üyesinin hakkını koruyoruz. İhtimaller üzerinden mugalatayla, safsatayla vakit kaybedemeyiz. Önünüzden sandığı alan mı oldu, hayır! Gösterebileceğiniz delege adayınız mı yoktu, hayır! Sandığa gitmeyin, diye kafanıza silah mı dayadılar; hayır! Sandığa gitmeme kararı aldınız, en azından belki ilk defa kendi kendinize karar aldınız, bu da sevindirici bir husustur. Resmî rakamları ortaya koyduğumuzda sonucun ne olacağı üç aşağı beş yukarı zaten belliydi. Sorumluluk almaktan, Sandık ve üyeleri adına hizmet üretmekten, elini taşın altına koymaktan kaçtınız; işte bu kadar basit; eğitim çalışanları unutmaz, gün gelir hesabını sorar.

Türk Eğitim-Sen sadece Sandık’ ta değil genel yetki için de eğitim çalışanlarından teveccüh beklemiştir her zaman. Bazen derinlemesine değil basit şekilde düşünmek de sonuca götürür: Kitap almak için manava değil sahafa gidersiniz. Sendikacılık için de sarı sendikaya değil gerçek sendikaya gitmeniz gerekir. Kendilerinden her zaman yetki talep ettiğimiz eğitim çalışanlarının günün birinde sendikal tercihlerini gördükleri gerçeklere göre şekillendireceğinden asla şüphem yoktur!

Hiç kimse cebinden parasını çalan kişiye cüzdanını teslim etmez veya haklarını korumayan kuruluşa güven duymaz. Dolayısıyla yaptığınız seçimi yalnızca Türk Eğitim-Sen’ li delegelerin belirlenmesi olarak değerlendiremeyiz. Bu seçim her şeyden evvel sosyal ve ekonomik haklarınızın bir kısmını ahlak ve dirayetine teslim ve emanet ettiğiniz Sandık’ ınıza duyduğunuz güvenin tescillenmesidir. İşte İLKSAN’ ın en büyük serveti ne kasasındaki para, ne taşınmazları, ne üyelerine sunduğu sosyal/ ekonomik haklardır. İLKSAN’ ın en büyük serveti, üyelerinin İLKSAN’ a duyduğu ve 6 seçimdir Türk Eğitim-Sen damgasıyla süslenen sonsuz güvendir.

%80’ i geçen oy oranı İLKSAN’ ı rehavete sürüklemez aksine İLKSAN; çalışmaya, yaşamımıza değerler sunmaya, Sandık üyelerinin hayatını ekonomik ve sosyal açıdan farklılaştırmaya, yeni projelerle hizmete, sosyal yardımlarıyla yüzleri güldürmeye, ikrazlarla yaraları sarmaya devam edecektir.

Bu minvalde seçim sürecinde Kuva-yı Milliyeci azmiyle büyük çaba sarf eden Türk Eğitim-Sen’ li arkadaşlarımızı, seçilen delege adaylarımızı tebrik ediyor; seçimde emeği geçen, katkıda bulunan tüm üyelerimize ve İLKSAN üyelerine teşekkür ediyoruz.

Not: Sandık’ la ilgili kara propaganda ve bilgi kirliliğinden korunmak için son iki haftalık süreçte İLKSAN üzerine yazdığım ve İLKSAN Beşlemesi olarak adlandırdığım yazı dizimi kaçıran, merak eden veya okumak isteyen arkadaşlarımızın dikkatine sunuyorum.

1-) İLKSAN, IMF’ ye Borç Versin

2-) İLKSAN Üyelerine Açık Mektup

3-) Sarı Yetki Masalı

4-) İLKSAN Adaylarını Belirlerken

5-) İLKSAN İçin Haydi Sandığa

Yücel ÖNDER

Türk Eğitim-Sen

Esenler İlçe Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum