Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş'ta Toplantı Yaptı

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş'ta Toplantı Yaptı

KAHRAMANMARAŞ 2 NO’LU ŞUBE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 No’lu Şube İlçe Temsilcileri ve İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı Afşin Öğretmenevinde yapıldı. Toplantıya Türk Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN da katıldı.

            İstişare toplantısının açılışında konuşan Şube Başkanı Bünyamin ÖZBERK; şube olarak hedeflerinin daha da büyümek olduğunu belirterek, bu hedefe ulaşmak için durmadan, dinlenmeden çalıştıklarını söyledi.

            Daha sonra söz alan Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN, AKP iktidarının tam bir yıkım hükümeti gibi çalıştığını, önceki Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in de eğitimi tahrip ettiğini söyledi. ŞAHİNDOĞAN 4+4+4 sistemi, Alo 147 hattı uygulaması, öğrencilere serbest kıyafet uygulaması ve Teşkilat Yasası değişikliğinin bu tahribatın örnekleri olduğunu vurguladı.

            Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın da selefini aratmayacağını yayınladığı Yönetici Atama Yönetmeliği ile gösterdiğini kaydederek, sözde yönetmeliğin adam kayırma ve yandaş atama yönetmeliği olduğunu, sözlü sınav ve valinin üç kişiden birini ataması gibi maddelerin akla ziyan olduğunu, kötü niyet taşıdığını ve bu yönetmeliği yargıya taşıdıklarını bildirdi.

            Toplantıda söz alan Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN da Türk Eğitim-Sen’in eğitim sendikaları arasında bir marka olduğunu, bu nedenle bu yıl mutlaka yetkili sendika olmamız gerektiğini söyledi. KOCAKAPLAN Türk Eğitim-Sen olarak hiçbir şeyi atlamadıklarını, yerinde ve zamanında tepkiler ortaya koyduklarını kaydederek, “Türk Eğitim-Sen eğitim çalışanları arasında büyük bir itibara sahiptir. Sendikamız, yöneticilerimizin ve üyelerimizin başını eğdirecek hiçbir yanlışın içinde olmamıştır ve olmayacaktır” dedi.

            Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN, kamuda serbest kıyafet uygulamasından yana olduklarını da belirterek, Türk toplumunun temel değerlerine ve genel ahlak kurallarına uygun olmak kaydıyla üyelerimizden isteyenlerin okullara serbest kıyafetle gitmeleri halinde her türlü hukuki desteği vereceklerini, bu konuda merkez yönetim kurulu kararı bulunduğunu ifade etti. KOCAKAPLAN, başörtüsü zulmünün bir an önce sona ermesi için Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışanların Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te değişiklik yapılmasını istedi ve Türk Eğitim Sen’in her zaman üyelerinin yanında olduğu söyledi.

            KOCAKAPLAN daha sonra sendikanın sosyal hizmetlerinden ve üyelere yönelik eğitim faaliyetlerinden örnekler vererek, Türk Eğitim-Sen’in aynı zamanda üyelerine avantajlar sağlayan bir sendika olduğunu vurguladı.

            Çeşitli okul ve kurum ziyaretleri de yapan Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Elbistan İlçe Temsilciliğini de ziyaret ederek, sendikanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 


 


 


 

 

 

 
                              
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.