Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Adıyaman'da

Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Adıyaman'da

ADIYAMAN ŞUBESİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 

 Türk Eğitim Sen Adıyaman Şubesi İstişare Toplantısı Adıyaman Üniversitesi  sosyal tesislerinde yapıldı. Toplantıya, Türk Eğitim Sen Genel Merkezi adına, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN ile Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN katıldı. Toplantıda Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Necdet İrfan TOKUR da hazır bulundu.

      İstişare toplantısının açılışında konuşan Şube Başkanı Şemsettin AĞAR  şube faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi ve Hükümet tarafında yürütülen açılım politikalarına eleştiriler yöneltti. AĞAR açılım politikalarını ve Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarını eleştiren kendi yazdığı bir şiiri katılımcılarla paylaştı.

          Toplantıya katılan Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de katılımcılara hitaben birer konuşma yaptı. İlk sözü alan Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN, ”AKP iktidarı her alanda büyük tahribat yapmıştır. En büyük tahribatın da eğitim alanında yapıldığını görüyoruz. Bir önceki Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in yarattığı tahribatın boyutları çok büyük olmuştur. Teşkilat Yasasında yaptığı değişikliklerle Atatürk İlke ve inkılapları sessiz sedasız yasadan çıkarılmıştır. Eğitim çalışanlarının yıllarca mücadele ederek elde ettiği kazanımlar yeni Teşkilat Yasası ile ellerinden alınmıştır. Yönetici atamalarında sözlü sınav yapılabileceği Teşkilat Yasasına sokularak, yandaş kayırma amaçlı yönetmeliklere temel oluşturulmuştur. Atama ve yer değiştirmelerin yılda bir kereye düşürülmesi ve öğrenim özrünün özür grupları arasından çıkarılması gibi uygulamalar Ömer Dinçer’in eseridir” dedi.

      ŞAHİNDOĞAN 4+4+4 sisteminin büyük bir hata olduğunu da vurgulayarak, öğrencilerin ve on binlerce sınıf öğretmeninin büyük mağduriyet yaşadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığındaki Bakan değişikliğine de değinen ŞAHİNDOĞAN,  “Bakan değişti ama öğretmeni sevmeyen, yandaş kayırmacı zihniyetin değişmedi, Yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliği bunun en bariz göstergesidir. Bu yönetmeliği kabul etmiyoruz. Yönetmelik, derhal geri çekilmelidir. Türk Eğitim Sen, yönetmeliğin iptali amacıyla hukuki yollara başvurmuştur.”

          Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN da yaptığı konuşmada, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yetkili sendika olmanın önemine dikkat çeken KOCAKAPLAN, şöyle konuştu: “2012 yılı Mayıs ayında gerçekleştirilen 2012 ve 2013 yılları ile ilgili toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan basiretsizliğin, beceriksizliğin tekrarlanmaması ve oynanan orta oyunu tekrar seyretmemek için yetkili sendika olma zorunluluğumuz vardır. Aksi halde yeni sefalet ücretleri kaçınılmaz olacaktır. Aynı danışıklı dövüş gösterilerinin izlenmemesi için gücünü kamu çalışanlarından alan, tavizsiz ve mücadeleci sendika Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen yetkili olmalıdır. Bu konuda daha çok çalışmalı ve kamu çalışanlarını uyarmalıyız.”

      KOCAKAPLAN sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasi irade devlet memurlarının iş güvencesine göz dikmekte ve devlet memurluğunu kaldırmayı hedeflemektedir. Siyasi erkin nihai hedefi devlet işlerini iş güvencesine sahip olmayan çalışanlar eliyle yürütmektir. Bu niyet Türkiye Kamu Sen tarafından görülmüş ve gerekli tepkiler gösterilmiştir ve bundan sonra da gösterilecektir. Kamu çalışanları uyanık olmalı ve iş güvencesini yok etmek isteyen siyasi iktidara yandaşlık eden sözde sendikalara verdiği desteği geri çekmelidir. Eğer bu sendikalar yetkili olmaya devam ederse bir sabah iş güvencesi olmayan çalışanlar olarak uyanabiliriz. Bu oyunu bozmalı ve Türkiye Kamu Sen’i ve Türk Eğitim Sen’i yetkili yapmalıyız.“

            Kamuda serbest kıyafet uygulamasına da değinen KOCAKAPLAN, “Biz Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen olarak genel ahlak kurallarına ve Türk Milletinin değerlerine uygun olmak kaydıyla kamuda serbest kıyafetten yanayız. Hükümetin başörtüsü meselesini Devlet Memurları Kılık Kıyafet Yönetmeliğini değiştirerek çözmesi gerekir. Başörtüsü konusu artık istismar edilmemelidir. Başörtüsüyle işyerlerine giden üyelerimize her türlü hukuki desteği vereceğiz. Biz sorunun bir an önce çözümünden yanayız” dedi.

          İstişare toplantısının ardından katılımcıların sorduğu sorular Şube Başkanı ve Genel Merkez Yöneticileri tarafından cevaplandırıldı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.