Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Kırıkkale'de

Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Kırıkkale'de

KIRIKKALE ŞUBESİ’NDEN TEŞKİLATA TEŞEKKÜR ETKİNLİĞİ

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesince yıl sonu istişare ve teşekkür amaçlı bir toplantı düzenlendi.13.06.2013 tarihinde Kırıkkale Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Türk Eğitim Sen Genel Merkezini temsilen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN ,Şube Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri, kadın kolları üyeleri  katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Şube Başkanı A.Yücel KARABACAK, Kırıkkale’de sözde sendikaya fark atarak açık ara önde olarak yetki sürecini tamamladıklarını, bu büyük başarıda en büyük pay sahibinin fedakarca çalışan teşkilat ve temsilcilerin olduğunu vurgulayarak, kendilerine şükran duygularını ifade etmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti.

Daha sonra söz alan Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN ,Türk Eğitim Sen’in sadece üyelerinden aldığı  güçle büyüyen, ilkeli, kararlı ve mücadeleci bir sendikacılık ortaya koyduğunu belirterek, her türlü ahlaksız yöntemi kullananlara ve siyasi iktidara dayanarak sendikacılık yapanlara karşı 225.000’i aşan bir üye sayısına ulaşılarak elde edilen başarının bu yüzden önemli olduğunu vurguladı. Şahindoğan ,elde edilen bu muazzam başarının gerçek mimarı olan ilçe ve işyeri temsilcilerine ve şube yöneticilerine teşekkürün bir borç olduğunu söyledi.

Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına da değinen ŞAHİNDOĞAN, Gezi parkı nedeniyle yaşanan olayların sadece bir sonuç olduğunu, asıl nedenin 11 yıldır kendisine oy vermeyenleri yok sayan,her türlü baskı ve haksızlığı onlara reva gören, hak ve adalet duygusunu kaybetmiş iktidara karşı bir öfke patlaması olduğunu belirtti. Oluşturulmak istenen korku imparatorluğunun ters teptiğini , “ben yaptım oldu” mantığı ile hareket etmenin ülkeyi yönetmeye yetmediğini yaşanan olayların gösterdiğini söyleyen ŞAHİNDOĞAN, Kendini sadece kendine oy verenlere karşı sorumlu hisseden, oy vermeyenleri aşağılayan, hakaret eden, uzlaşmadan uzak ve totaliter yönetim anlayışının toplum tarafından reddedildiğini gösteren olaylar yaşandığını söyledi. Olaylar sırasında çevreye ve kamu mallarına zarar veren provokatörlerin de ortaya çıkarak toplumun haklı tepkilerini kendi ideolojik çizgilerine kanalize etmeye çalıştıklarını, bunları tasvip etmenin asla mümkün olmadığını da söyleyen ŞAHİNDOĞAN, Hükümetin olayı ısrarla gezi parkındaki üç-beş ağaç gibi algılayarak yaşananlardan ders çıkarmak yerine yine bildiğini okumak yolunu seçtiğini, bu tavrını sürdürürse kaybetmeye mahkum olduğunu sözlerine ekledi.

Çözüm Süreci diye adlandırılan konuya da değinen ŞAHİNDOĞAN,  “  AKP Hükümeti tam bir yıkım hükümeti gibi çalışmaktadır. Dış destek ve teşvik edicilerinde yardımıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin 90 yıllık kazanımlarını hiçe saymakta ve devletimizin temel yapısı olan üniter sistemimizle uğraşmaktadır. Başlatılan sözde çözüm süreci ile üniter devletten federatif bir yapıya geçişin temelleri atılmaktadır. Türk Milletinde karşılığı olmayan bu ihanet sürecini sözde akil adamlar eliyle milletimize yedirmeye çalışmaktadır. Ama ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar nafiledir. Türk devlet geleneğinde eşkıya ile muhataplık ve pazarlık hiç olmamıştır. Ama Türklük değerlerinden ve Türk devlet geleneğinden bihaber AKP iktidarı  bunu yüce milletimizin gözünün içine baka baka yapmaktadır. Biz üniter yapımızdan vazgeçmeyeceğimiz gibi  askerimize polisimize silah sıkan ve onları şehit eden eli kanlı örgütle yapılan kirli pazarlıkları da affetmeyeceğiz. Türk milleti engin feraseti ile oynanan oyunu bozacak ve bu oyunda  figüranlık yapanları da tarihin çöplüğüne gömecektir.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının sonunda sendikal faaliyetlerdeki üstün başarı ve gayretleri nedeniyle, ilçe ve işyeri temsilcilerine , kadın kolları temsilcilerine plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.