Türk Eğitim Sen Yöneticileri Samsun'da

Türk Eğitim Sen Yöneticileri Samsun'da

SAMSUN ŞUBELERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 

Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir 30 Mart tarihinde Samsun 1 ve 2 No’lu Şubeler tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

         Toplantı, şube yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda Samsun 1 No’lu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu ve Samsun 2 No’lu Şube Başkanı Hasan BUDAK birer açılış konuşması yaptı.

         Toplantıda bir konuşma yapan Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir “Kurtuluş Savaşımızın başlatıldığı bu ilimizde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar bir noktada bize ikinci Kurtuluş Savaşı’nın bu ülke sevdalıları tarafından verilmesini zorunlu kılıyor” dedi.

         Yetki sürecine değinen Özdemir, “Kamu çalışanlarına uygulanan hukuk dışı tutum ve davranışlar karşısında dik duran ve mücadele veren siz değerli dava arkadaşlarımızın desteği ile gün geçtikçe büyüyoruz. İnşallah bu yıl yetkiyi alacağız. Türk Eğitim-Sen olarak, Başbakan ve kabine üyeleri tarafından horlanan, toplumda itibarı kaybolan siz değerli eğitimcilerin sorunlarını her zaman her platformda dile getiriyoruz. Türk eğitimcileri bu olumsuz tabloyu mutlaka değiştirmelidir. Hükümete ve bunların yandaşı olan malum sendikaya destek verilmemelidir. Eylemlerimizle, etkinliklerimizle  ve hukuki mücadelemizle hiçbir eğitimcinin sorununu göz ardı etmiyoruz. Bu çalışmalarımızı sizlere yayınlarımızla ulaştırıyoruz. Çalışmalarımız takip edildiği takdirde kurum ve işyerlerinde daha etkili olursunuz ve sendikamızı daha güçlü temsil edersiniz” diye konuştu.

        Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan da Türk Eğitim-Sen’in kamusal alanda ahlaki ve milli değerler çerçevesinde serbest kıyafet uygulamasını desteklediğini kaydeden Kaplan, bu konuda Genel Merkezin üyelerimize hukuki destek vermek için aldığı kararı hatırlattı.

       Siyasi erki ve malum sendikayı eleştiren Kaplan, “Anayasa’da yer almayan ve sadece bir yönetmelikle düzenlenmesi gereken kamusal alanda başörtüsü serbestliğini oy toplamak ve üye yapmak için istismar alanı olarak kullanıyorlar” dedi.  

      Önümüzde Anayasa referandumu göründüğünü söyleyen Kaplan, “Anayasa paketinde devlet memurluğu kaldırılacak, Türklük tanımı kaldırılacak,  başkanlık sistemi getirilecek. Tüm bunlarla birlikte pakette kamusal alanda başörtüsü serbestliği de yer alacak. Bu durumda hangisinden vazgeçersiniz?” diye sordu. Kaplan, “Böyle şeytani oyunlarla bu milletin zekası ile oynuyorlar. Bu olumsuzluklara son vermek için mutlaka Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen olarak yetkili olmamız gerekir” dedi.

 

 


 


 

                  
 

                   


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.