Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Sinop İl İstişare Toplantısı Yapıldı

Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Sinop İl İstişare Toplantısı Yapıldı

Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanlığı, 25 Mart 2015 Çarşamba günü İlçe ve İşyeri temsilcilerinin katılımıyla İl İstişare Toplantısı düzenledi.

Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanlığı, 25 Mart 2015 Çarşamba günü İlçe ve İşyeri temsilcilerinin katılımıyla İl İstişare Toplantısı düzenledi. Toplantıya Genel Sekreter Musa Akkaş ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan da iştirak ettiler.

 

Şube Merkezinde gerçekleştirilen toplantı Şube Başkanı Turgay Şen'in açış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan söz alarak sendikal gelişmeler hakkında haziruna bilgi verdi. 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle hizmet kollarındaki yetkili sendikaları belirleyecek olan sendika üye sayılarının tespit edileceğine dikkat çeken Geylan, "2013 Yılında yapılan Toplu Sözleşmelerde memurun iki yılı gasp edilmiştir. Sözde sendikanın daha 23 gün varken gece yarısı ilişkileriyle üç oturum sonucunda görüşmeleri tamamlamış ve memuru masada satmıştır. Sendikacılık tarihinde emsali görülmeyen şekilde Hükümetin teklifinden daha az bir meblağa imza atarak bir ilki gerçekleştirmişlerdi. Bakın Hükümet masaya gelirken 2014 yılı için memura 10,158 milyar TL ayırmışken, Memur Sen'in imzasının maliyeti ise sadece 7,191 milyar TL idir. Yani bu sözde sendika bize tahsis edilmiş olan 2,967 milyar TL yi masada bırakmıştır. Böyle bir rezilliğin örneği yoktur. Ayrıca 2014 için memura 123 TL zammın ortalama memur maaşına oransal yansıması %5,2'dir. 2014 Yılı enflasyonu ise %8,17 olarak gerçekleşmiştir. Ki vatandaşın gerçek enflasyonu bundan çok daha fazladır. Memurun Hükümetle pazarlık  yapmaya başladığı yıldan beri her görüşmenin tartışılmaz kazanımı olan enflasyon farkını da unuttukları için aldığımız maaş zammı daha cebimize girmeden erimiştir. Biliyorsunuz 2015 yılında da sadece %3+3 artış gerçekleştirildi. Geçen yıl zorunlu temel harcamalardaki 403 TL'lik artıştan dolayı yaşadığımız kayıp ve 2015 yılının ilk üç ayındaki  enflasyon ve giderlerdeki artış göz önüne alındığında memurun ekonomik hali daha net anlaşılacaktır. 1-30 Ağustos 2015 tarihinde 2016 ve 2017 yılının meseleleri masada görüşülecek. Eğer önümüzdeki iki yılı daha kaybetmek istemiyorsak, Türk Eğitim-Sen'i ve Türkiye Kamu-Sen'i mutlaka yetkili kılmak zorundayız. Memurun hak ve kazanımları, masada pazarlanarak birilerinin milletvekili yapılmasının diyeti olamaz." şeklinde konuştu.

 

Daha sonra katılımcılara hitap eden Genel Sekreter Musa Akkaş ise Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in haksızlıklar karşısında hiç bir zaman susmayan, kamu çalışanlarının hak ve hukukunu korumanın mücadelesini korkusuzca ortaya koyan yegane sendika olduğunu vurgulayarak, "Susmuyoruz, her meselenin üzerine cesaretle gidiyoruz. Eğitim çalışanlarını ilgilendiren tek bir husus yoktur ki, bizim ilgimizin ve müdahalemizin dışında kalsın. İşte son aylarda MEB'de yaşanan rezaleti görüyoruz. Onbinlerce kurum idarecisi bir kararla görevlerinden edildi. Kendisine sendika kılıfı uydurmuş bazıları, bu zulüm uygulamasını rantları doğrultusunda fırsat olarak değerlendirme çukurunda yuvarlanırken, biz çalışanların hakkını korumanın gayreti içerisinde olduk. Şundan herkes emin olsun ki, bu hukuksuzluğu bitirinceye kadar bu meselenin peşini bırakmayacağız. Bizim anlayışımıza göre sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır. Muhatabınız kim olursa olsun her durum ve koşulda haklını yanında pozisyon almak sendikal ahlakın bir gerekliliğidir." dedi. Son zamanlarda 2010 yılında yaşanan KPSS skandalı hususuna da değinen Akkaş, "Biz 2010 yılında KPSS hırsızlığını ifşa ettiğimizde susanlar, hırsızlara sahip çıkanlar şimdi cevval kesildiler. O zaman devletin hiçbir mekanizmasını çalıştırmayan da aynı siyasi irade değil miydi? Ne değişti şimdi? Yaşananları hatırladığımızda şimdi 2010 KPSS üzerine başlatılan yeni durumu, bir hırsızlığın üzerine gidilmesi değil de bir intikam operasyonu olarak değerlendirmek pek de yanlış olmasa gerek. İnşallah bu şahit olduklarımız herkes için ibret oluşturur ve bundan sonra insanlarımızın alın terlerinin gasp edilmesine zemin ve fırsat verilmez" şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra ise karşılıklı görüş alış verişiyle toplantı tamamlandı.

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.