Türk Sağlık Sen'in Haklılığı TESCİLLENDİ

Türk Sağlık Sen'in Haklılığı TESCİLLENDİ

Türk Sağlık Sen Samsun’da Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde öğretmen-çocuk evi sorumlusu olarak görev yapan bir üyesinin ek ödeme oranına 20 ilave puan yapılması için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine dava açmıştı.

Davayı görüşen Samsun 3. İdare Mahkemesi verdiği kararda yatılı sosyal hizmet kuruluşunda fiilen görev yapmış olmasının yeterli olduğunu, yatılı olarak görev yapma şartının aranamayacağına hükmederek sendikanın haklılığını tescillemişti.

Reddine Karar Verdi

Bakanlığın, söz konusu karara karşı 6. dönem toplu sözleşmede 20 ilave puan verilecek kuruluşlar arasında çocuk evleri koordinasyon merkezlerinin yer almadığı gerekçesiyle yaptığı itirazı görüşen Samsun Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi, kararın değiştirilmesine neden olmayacak mahiyette olması sebebiyle istinaf başvurusunun reddine karar verdi. Bu karar üzerine Türk Sağlık Sen'den şu açıklama yapıldı:

"7. Dönem Toplu Sözleşmede anılan kurumda görev yapan kamu çalışanlarının da ilave 20 puan ödemeden yararlandırılması hüküm altına alınmış olup, Sendikamızın haklılığı da bir kez daha tescillenmiş oldu."

Karar ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci: Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların uğradığı haksızlıklar karşısında tüm platformlarda mücadelemizi sürdürüyoruz. Her sorunları ile ilgileniyoruz. Sosyal hizmet çalışanlarımız kamunun şefkat eli çalışanlardır. Onlar mağdur edilmemeli, Onlar için mali ve sosyal haklar bakımından daha iyi şartların oluşturulması gereklidir. Gayretimiz bunun içindir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.