Türkiye-1 Macaristan-1

Türkiye-1 Macaristan-1

Macaristan karşısında maça istekli arzulu başladık, geç de olsa golü de bulmayı başardık.. Ancak bir anlık hata pahalıya patladı, ayağımıza gelen fırsat kaçtı..

 

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 6. maçında Türkiye A Milli Futbol Takımımız, Macaristan ile karşılaştı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 sona erdi. 
 
TÜRKİYE-MACARİSTAN MAÇI
 
A Milli Futbol Takımımız'ın golünü 63. dakikada Burak Yılmaz kaydederken, Macaristan'ın tek golü 71. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Böde'den geldi.
Bu sonucun ardından 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu milli takımımız puanını 7'ye yükseltirken, Macaristan puanını 11'e çıkardı.
Türkiye A Milli Futbol Takımımız grubundaki 7. karşılaşmayı 6 Eylül'de Andorra'ya karşı oynayacak. 
ONUR DEVLEŞTİ, GOLE İZİN VERMEDİ
Mücadelenin 23. dakikasında orta sahanın sol tarafından Macaristan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına gelen topa Vanczak iyi yükselerek iyi de bir kafa vuruşu çıkardı ancak Onur topu çelmeyi başardı. Altı pas üzerine seken topa yine Vanczak vurdu ancak bu kez Onur'un ayağından seken top direkten döndü. Boşta kalan topu savunmamız uzaklaştırmayı başardı.
SON 5 DAKİKADA MACARLAR'I BUNALTTIK
Karşılaşmanın 40. dakikasında Arda'nın kullandığı kornerde kaleci topu istediği gibi yumruklayamadı. Boşta kalan topta kaleyi düşündük ancak savunma son anda araya girdi ve topu uzaklaştırdı. Bu atağın devamında ceza sahası içinde topla buluşan Nuri, yay üzerindeki Burak'ı düşündü. Golcü oyuncumuz plase bir vuruşla gol aradı ancak top az farkla auta gitti.
GOLE ÇOK YAKLAŞTIK...
41. dakikada maçtaki en net pozisyonumuzu bulduk. Alper ceza sahası içerisine süratle girmeyi başardı. Kaleci Kiraly ile karşı karşıya kaldığı ancak altı pasa koşu yapan Burak'ı düşündü ancak Alper'in pası çok hızlı gitti ve Burak topa yetişemedi.
SESSİZLİĞİ BURAK BOZDU
İkinci yarının 63. dakikasında aradığımız golü Burak Yılmaz ile bulduk. Arda Turan sol kanatta topla buluştu. Ceza alanı içerisine doğru bir orta açtı. Golcü Burak Yılmaz topu çok iyi takip etti, şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndermeyi başardı ve A Milli Futbol Takımımız'ı Macaristan önünde 1-0 öne geçirdi.
SEMİH'TEN BEKLENMEDİK HATA
Skor üstünlüğünü ele geçirdiğimiz dakikalarda savunmada Semih'in büyük hatasını Macaristan'da ikinci yarı oyuna giren Böde affetmedi ve 71. dakikada skoru 1-1'e getirdi. Sol kanattan uzun kullanıcal taç sonrasında Semih kale önünde gelen topu ayağıdan sektirdi ve Böde boşta kalan topu ağlara göndermeyi başardı.
SON ŞANSLARIMIZI DA KULLANAMADIK...
82. dakikada yine Burak Yılmaz ile gole çok yaklaştık. Sağ kanattan koşu yapan Gökhan Gönül biraz topla ilerledikten sonra ceza sahasına koşu yapan Burak'ı düşündü. Ancak Macar savunması son anda araya girdi ve topu kornere uzaklaştırmayı başardı.
Kalan dakikalarda tüm çabalarımıza rağmen istediğimiz golü bulamadık ve mücadele 1-1 sona erdi.
 
TÜRKİYE: 1 - MACARİSTAN: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevıc (Sırbistan)
Türkiye: Onur Recep Kıvrak, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Semih Kaya, Hasan Ali Kaldırım, Nuri Şahin (Dk. 90 Kerim Frei), Selçuk İnan, Alper Potuk (Dk. 70 Hamit Altıntop), Arda Turan, Umut Bulut (Dk. 80 Mevlüt Erdinç), Burak Yılmaz
Macaristan: Kiraly, Vanczak, Kadar, Dzsudszak, Varga, Szalai (Dk. 78 Elek), Koman, Pinter, Meszaros, Hajnal (Dk. 68 Böde), Korcsmar (Dk. 46 Guzmics)
Sarı kartlar: Dk. 47 Varga, Dk. 58 Dzsudszak, Dk. 75 Böde, Dk. 90+3 Kiraly (Macaristan), Dk. 59 Bekir Dk. 87 Burak (Türkiye)
Gol: Dk. 63 Burak (Türkiye), Dk. 71 Böde (Macaristan)
 
internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.