TÜRKİYE KAMU-SEN ILO’da

TÜRKİYE KAMU-SEN ILO’da

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 111. Uluslararası Çalışma Konferansı Cenevre'de başladı.

5-16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek konferansın bu yılki teması; emeğin korunması, sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomilere adil geçiş, kaliteli mesleki eğitimler gibi konuları içermektedir.

Genel konferansa, ILO'nun dünya genelinde187 Üye Devletinden işçi, işveren ve hükümet temsilcileri katılmakta olup, ülkemizden de bu anlamda Hükümet Adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından, işveren adına, TİSK Konfederasyonundan ve Çalışanlar adına ise Türk-iş ve Konfederasyonumuz olmak üzere işçi ve memur sendikalarından temsilciler katıldı.

111. ILO Genel Konferansına Konfederasyonumuzu temsilen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile Konfederasyonumuz Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci katıldılar.

Çalışanlarımızı temsilen Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay Genel Kurula hitap ederek ülkemiz çalışma hayatı ve çalışanların sorunlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Konfederasyon temsilcilerimiz ise konferans boyunca uluslararası Çalışma Örgütü yetkilileri, uluslararası sendikal yapıların yöneticileri ve katılımcı Ülke Sendikalarının temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirerek, karşılıklı işbirliği imkanlarının oluşturulması için çalışmalar yapmaktadırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.