Türkiye Kamu-Sen, Organ Bağışını Destekliyor

Türkiye Kamu-Sen, Organ Bağışını Destekliyor

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci ve İletişim Koordinatörü Hilal Köylü, konfederasyonumuzu ziyaret ederek, Türkiye’de organ bağışının yaygınlaştırılması konusunda destek istedi.

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci ve İletişim Koordinatörü Hilal Köylü, konfederasyonumuzu ziyaret ederek, Türkiye’de organ bağışının yaygınlaştırılması konusunda destek istedi.

Türkiye’de 30 bin hastanın organ beklediğini söyleyen Kahveci, dünya ortalamalarıyla kıyaslandığında Türkiye’de organ bağışının çok düşük kaldığını belirtti. Her yıl gerekli organ bulunamadığı için 2 bin insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Kahveci, Türkiye Kamu-Sen gibi önemli sivil toplum kuruluşlarının vereceği desteğin toplumsal bilincin artması konusunda son derece olumlu etkiler yaratacağını ifade etti.

Ziyarette konuşan Genel Başkan İsmail Koncuk, organ bağışının insan yaşamını kurtarmadaki önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Türkiye Kamu-Sen insanlık için hizmet eden sivil toplum kuruluşudur. Bu ülkeye ve ülke insanını hizmeti ibadet olarak gören bir anlayışa sahibiz. İhtiyacı olan insanların hayatlarını devam ettirebilmesi için organ bağışı hayati öneme sahip bir konudur. Bu konuda da insanlığa ve milletimize hizmet etmeyi borç biliriz. Ateş sadece düştüğü yeri yakmamalıdır. O ateşin bir gün bizi de yakabileceğini düşünerek yaşamalıyız. Bu bilinçle hareket edip, insan hayatı konusunda toplumumuzun bilinçli hareket etmesi gerekmektedir. Bu konuda  450 bin üyeye sahip bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşen görevi seve seve yaparız. Özellikle böbrek nakli bekleyen yüzlerce hastamız var. Bunlar arasında genç hastalarımızın olması bizleri derinden üzmektedir.  Genç, yaşlı demeden insanların yaşadığı bu rahatsızlıklar ve organ ihtiyacı, 77 milyon vatandaşımızın hassasiyetiyle çözülebilir.

Bu felaketin birgün bizim başımıza da gelmeden harekete geçilmesi, millet olma bilincinin de gereğidir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 450 bin üyemizi, hatta 77 milyon vatandaşımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Din büyüklerimiz yüce dinimizde, organ bağışının caiz olduğuna dair görüşlerde hemfikirdir. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da olumlu görüşü bilinmektedir. Organ bağışının dini yönden bir sakıncasının olmadığının yetkili kuruluşlarca da belirtilmesi insanlarımızı daha duyarlı olmaya sevk etmelidir. Yüce dinimiz insanları yaşatmayı öngören bir dindir. Organ nakli olamadığı için hayatını kaybeden insanlarımızın vebali de üzerimizde kalır. Bu bakımdan,  organ bağışı konusunda her birimize düşen sorumluluk büyüktür.

Konfederasyon olarak, ülkemizde organ bekleyen on binlerce insanımızın şifa bulması için teşkilatlarımızla birlikte her türlü çabayı göstereceğimiz bilinmelidir. Ben de teşkilatımıza örnek olmak ve öncülük etmek adına bütün organlarımı bağışlıyorum.”

Daha sonra Genel Başkan Koncuk, organ bağışına destek olmak amacıyla tüm GSM operatörlerinden SMS yoluyla gerçekleştirilen “DESTEK” kampanyasına da katkıda bulundu. Genel Başkan herkesin en azından SMS kampanyasına destek vererek, organ bekleyen hastalarımıza katkıda bulunmalarını temenni etti.

Tüm üyelerimiz ve vatandaşlarımız kampanyaya destek vermek için tüm GSM Operatörlerinden “DESTEK” yazıp, 5979’a kısa mesaj yollayarak 5 TL bağışta bulunabilir.  

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.