Türkiye Kamu-Sen Vefa Buluşması

Türkiye Kamu-Sen Vefa Buluşması

KONCUK: BU MÜCADELE YİĞİTLERİN VE TÜRKİYE SEVDALILARININ MÜCADELESİDİR

22. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yemekte Türkiye Kamu-Sen’in kuruluşunda ve mücadelesinde emek vermiş birçok eski ve yeni isim bir araya geldi.

 

Türkav kurucular kurulu ile başlayan, 24 Haziran 1992’de Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu olarak yoluna devam eden, zorlu mücadele de emek vermiş onlarca isim 22. Kuruluş yıldönümünde geçmişi ve hatıraları birlikte yad etti.

 

 

 

KONCUK: BU HAREKET VEFALI BİR HAREKETTİR

 

Bu kutlu mücadeleye hayatlarını adayan isimleri selamlayarak konuşmasına başlayan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Yiğitçe, mertçe bu mücadeleye omuz verenleri 22 yıl sonra Türkiye Kamu-Sen’in 450 bin üyesinin emek ve katkılarıyla yapılan kendi hizmet binamızda ağırlamaktan şeref ve gurur duyuyorum” dedi. Koncuk, “Türkav kurucular kurulu ile başlayan bu şanlı mücadele 1992 yılının 24 Haziranın da Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu olarak yoluna devam etti. Aradan 22 yıl,  yani bir ömür geçti. Kurulduğumuz günleri hatırlıyoruz, birçoğumuz gençti ama şimdi bakıyorum ak sakallı olmuşuz.

 

Bu hareket gerçekten vefalı bir hareket. Geçmişini unutanların geleceği asla olmaz. Geçmişte emek verenleri, hayatının baharını harcamaktan çekinmeyenleri elbette unutmayacağız. Unuttuğumuz zaman bizim yok olduğumuz gündür. O nedenle ben bugün konfederasyonumuzu temsilen şu an da 450 bin üyemiz adına geçmişte verdiğimiz bu kutlu mücadeleden dolayı, emeklerinizden dolayı, yiğit mücadelenizden dolayı 22 yıl sonra tamamen Türkiye Kamu-Sen üyelerinin katkısıyla, helal kazançlarıyla yapılmış olan kendi binamızda hepinize teşekkür etmekten şeref duyuyorum, gurur duyuyorum.” dedi.

 

 

 

KONCUK: TÜRKİYE KAMU-SEN SENDİKAL MÜCADELEDE TARİH YAZMIŞTIR

 

“Sizler bu hareketin tarihisiniz” diyen Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Geride kalan yıllarda yaşadıklarımıza bakınca zor ve baskı kelimesini Türkiye Kamu-Sen mensuplarına söylemeyi bir zul sayıyorum” dedi. Koncuk, “ Bu hareket, inşallah önümüzdeki yıllarda da hız kesmeden mücadeleye devam edecek. Bu hareketin hamurunda yiğitlik var, kahramanlık var. Türkiye Kamu-Sen’in büyümesini anlamayanlar var. Onlar kendi nefisleri ve menfaatleri için yaşamayı alışkanlık haline getirmiş insanlar.

 

Onlar dava adamlarının verdiği mücadeleyi anlamayacaktır. Elektrik paralarını, kira paralarını ödemek için, bir dergi ya da bülten çıkarmak için verdiğimiz mücadeleyi hatırlayın. Allah’a şükürler olsun, o gün yaşadığımız zorluklar bugünlerden çok daha fazlaydı, şükürler olsun bugün hiçbir zorluğumuz yok.  Bugün 450 bin üyeye ulaşmışız, sendikal mücadelede bu hareket 1992’den bu yana adeta tarih yazmıştır. Neler gördük, neler yaşadık,  sizler bu hareketin tarihisiniz. Zorluk ve baskı kelimesini bin bir cefa çekerek bugünlere gelmiş dava adamlarına söylemeyi zul saydığımı ifade etmek istiyorum.

 

Türkiye Kamu-Sen’in ortaya koyduğu mücadele herkesin saygı duyduğu bir mücadeledir. Dostun gururla, düşmanların imrenerek baktığı bir harekettir Türkiye Kamu-Sen. Böylesine temelleri sağlam atılmış bir hareket bütün ahlaksızca planlarına rağmen “nasıl hala bunlar teslim olmuyorlar” diye anlayamayan beyinler var bu ülkede. Onlar bunu asla anlayamayacak, Türkiye sevdalısı olmayı hayatlarının hiçbir devresinde zaten anlayamadılar, bundan sonra da anlayamayacaklar” dedi.

 

 

 

KONCUK: SİZLER BİZİM BAŞTACIMIZSINIZ

 

Türkiye Kamu-Sen’in mücadelesinde emeği olan hala bizimle olan, geçmişine saygısını yitirmemiş hiç kimseyi unutmayacaklarının altını çizen Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Sizleri gördüğümüzde kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz, sırtımızı sağlam kalelere dayadığımızı düşünüyoruz.” dedi. Koncuk, “ Gönül kırıklıklarımız olabilir, zaman zaman beni de unuttular diye aklınızdan geçirebilirsiniz. Emin olun bu hareket kimseyi unutmaz. Gönüllerimizde, kelamlarımızda, dilimizde hep varsınız. Sizin mücadelenizi bugün herkes daima şerefle yad ediyorlar.

 

Türkiye Kamu-Sen sizin emeğinizle, alın terinizle oluşmuş bir yapıdır. Sizler sendikamızın baş tacısınız. Burada olan olmayan tüm arkadaşlarımla şeref ve gurur duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim. İnsan olarak hata ve eksiklerimiz olabilir, bu sizlerin mücadelesini unuttuğumuz anlamına gelmez. Bize kırılan, küsen olsa da biz onlara asla küsmeyiz, her zaman saygı ve sevgi duyarız, duymaya da devam edeceğiz.

 

Ben sizlerden bu harekete dünden daha fazla omuz vermenizi istirham ediyorum, eskimeyen sıfatlarınızla beraber tecrübe ve bilgilerinizi bu harekete aktarmaya devam edin. Mücadele ve donanımınıza bu teşkilatın ihtiyacı var. Sizleri gördüğümüzde kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz, sırtımızı sağlam kalelere dayadığımızı düşünüyoruz.

 

Yüce Allah’a şükrediyorum 22 yılımızı dimdik, şerefle, şanla geçirdik. İnşallah bundan sonra da bizden sonra gelecek arkadaşlarımız da Türkiye Kamu-Sen’in davasını aynı inanç, kararlılık ve cesaretle daha da ileriye taşıyacaktır. Bir yumruk gibi yolumuza devam edelim, 22. kuruluş yılımız milletimize, camiamıza, hepimize hayırlı uğurlu olsun, iyi ki varsınız, sizlerle gurur duyuyoruz, Allah hepinizden razı olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Konfederasyonumuzda düzenlenen 22. Kuruluş yıldönümü yemeğine başta Genel Başkanımız İsmail Koncuk olmak üzere, Türkiye Kamu-Sen eski Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Merkez Yöneticilerimiz, İle temsilcilerimiz ve Şube Başkanlarımız, geçmiş yıllarda Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalarımızda görev yapan Genel Merkez Yöneticilerimiz, Türk Büro-Sen’e Atatürk klibini yapan İran’lı Türk sanatçı Huşenk  Azeroğlu, Türkiye Kamu-Sen marşının bestecisi sanatçı Mahmut Tülek ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

                                     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.