Türkiye Kamu-Sen'de Ek Zam Kararlılığı: Muhakkak Alacağız!

Türkiye Kamu-Sen'de Ek Zam Kararlılığı: Muhakkak Alacağız!

Genel Başkan Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcılarıyla birlikte Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak Şubelerinin Şube Başkanları, Yönetim Kurulları ile işyeri temsilcilerinin bir araya geldiği temsilci toplantıya katıldı.

Açılışını Bolu Şube Başkan Furkan Özübek’in yaptığı toplantıda teşkilata seslenen Genel Başkan Önder Kahveci sağlık, çalışma hayatı ve gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk Milletinin değerlerini Türkiye Kamu-Sen’i var eden değerler olduğunu belirten Genel Başkan Önder Kahveci “ Aziz Türk milletinin değerleridir bizi var eden, bizi biz yapan bu değerlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Biz Yüzde yüz milli ve yerli bir kuruluşuz. Tavrımız, olaylara bakışımızda hep bu yöndedir. Yaptığımız her işte önce ahlak diyoruz. Peygamber efendimizin bu emanetini baş tacı edeceğiz” Dedi.

Ek Zam Hakkımızı Muhakkak Alacağız

Toplu sözleşme süreci ile ilgili değerlendirme yapan Genel Başkan Önder Kahveci “ Toplu sözleşmedeki duruş ve talebimizin ne kadar önemli olduğu ocak ayında anlaşıldı. Seyyanen zam ve refah payı taleplerimizin ne kadar zaruret olduğu görüldü. Ek zam gerçekleşen enflasyon ve refah payı üzerinden yapılmalıdır. Bugün açık olan bir şey varki o da kamu çalışanlarına mutlaka ek zam yapılması gerekliliğidir.  Bu haklı talebimizde ısrarcı olmaya, kararlılıkla vurgulamaya devam edeceğiz ve bunu muhakkak alacağız.“ dedi.

Hekiminden Hemşiresine Memurundan Hizmetlisine Herkesin Hakkı Teslim Edilmeli

Sağlık çalışanlarının talebinin maaşa zam şeklinde tek ödeme olduğunu ifade eden  Genel Başkan Önder Kahveci “ Daha önce tavandan ek ödeme gibi çalışanlarını beklentilerinden çok uzakta kalan ücret düzenlemeleri yerine maaşa zam şeklinde tek ödeme yapılmasında ısrarcıyız. Ancak böyle bir düzenleme ile reel anlamda bir artış çalışanların ekonomisine yansıyacaktır. Çalışanlarında talebi budur. Ayrımcılık içeren, idarecinin insafına bırakılan düzenlemeler çare değildir” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı üzerinden çalışanlarda bir beklenti oluşturulduğunu ifade eden Genel Başkan Önder Kahveci “ 14 Mart üzerine beklentide dağ fare doğurmamalıdır. Hekiminden hemşiresine memurundan hizmetlisine herkesin hakkı teslim edilmelidir. Pandeminin kahramanlarının verdikleri mücadele, yaptıkları hizmet ortadadır. Talepleri karşılanmalı, sorunlarına çare üretilmelidir. “ şeklinde konuştu. 

Genel Başkan Önder Kahveci konuşmasında ayrıca sosyal hizmet çalışanlarının da pandemide kesintisiz bir hizmet sunduklarını, mali ve sosyal haklarda yıllardır yaşadıkları ötekileştirmenin son bulmasını istediklerini belirti.

Genel Başkan sözlerini temsilcilerimize sendikal çalışmalarında başarı ve kolaylıklar dileyerek tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.