Türkiye Kamu-Sen'den %2,5 Tepkisi: Sorunları Çözmekten Uzak!

Türkiye Kamu-Sen'den %2,5 Tepkisi: Sorunları Çözmekten Uzak!

Erdoğan "Ocak ayındaki yüzde 5'lik dönem zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artışını yüzde 30,5'e çıkarttık." dedi. Türkiye Kamu-Sen genel başkanı Önder Kahveci sosyal medya hesabından memur zammına ilişkin açıklamalarda

Türkiye Kamu-Sen genel başkanı Önder Kahveci  sosyal medya hesabından memur zammına ilişkin açıklamalarda bulundu

İşte o açıklamalar...

Sn.Cumhurbaşkanının memur maaşlarına %2,5 puan ekleneceğine yönelik açıklaması, memur maaşlarındaki erimeyi karşılamamakta, bu rakamlar ekonomik gerçeklerle de bağdaşmamaktadır. Bu noktada enflasyon farkı ile maaşlara yapılacak 2022 yılı artışları birbirine karıştırılmamalıdır.

%22,46'lık enflasyon farkı, memur ve emeklilerin 2021 yılından kalan mahsuplaşmasıdır. Sn. Cumhurbaşkanının %2,5 oranındaki artışı ise 2022 maaş zammını %5+7'den %7,5+7'ye yükseltmiştir.

Dolayısıyla 2022 yılında %7,5+7'lik zam memurlarımızın ve emeklerimizin ekonomik sorunlarını çözmekten uzaktır. Ayrıca bu oranlar Türkiye Kamu-Sen'in ek zam talebini de karşılamamaktadır.

Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen olarak memurlarımızın ve emeklerimizin yaşanan yüksek oranlı enflasyondan korunması, alım güçlerinin yükseltilmesi için ek zam yapılması, refah payı verilmesi konusundaki taleplerimizde ısrarlı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.