Türkiye Kamu-Sen'den "Çalışma Hayatında Kadının Rolü" Çalıştayı

Türkiye Kamu-Sen'den "Çalışma Hayatında Kadının Rolü" Çalıştayı

Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonu olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı 2023’e kısa bir süre kala, çalışma hayatının yarısını oluşturan kadınlarımızın toplumun kalkınmasına ve aile refahına katkısını artırmak için “ Gelenekten Geleceğe Endüstri 4.0

Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonu olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı 2023’e kısa bir süre kala, çalışma hayatının yarısını oluşturan kadınlarımızın toplumun kalkınmasına ve aile refahına katkısını artırmak için “ Gelenekten Geleceğe Endüstri 4.0 Bağlamında Çalışma Hayatında Kadının Rolü” başlığı altında bir çalıştay düzenledik.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Cengiz ŞAHİN moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştaya üniversitelerimizin değerli hocaları katıldı. 

Çalıştay başlamadan önce Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Polat açılış konuşması yaptı. Genel Başkan Kahveci, konuşmasında dijital çağın çalışma hayatını derinden etkileyeceğine dikkat çekti ve özellikle kadın çalışanların yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında çalıştayın önemine işaret ederek şunları ifade etti:

“Uzun süredir küresel salgın ile mücadele ederken, Türkiye Kamu-Sen olarak kadın çalışanlarımızın çalışma şartlarının değiştiği gibi problemlerin de artığının farkındayız. Kadınlarımız bir taraftan iş hayatını sürdürmeye çalışırken diğer taraftan da ailesine ve kendi özel gereksinmelerine yetişmeye çalışıyor. Değişen ve dijitalleşen yeniçağda iş hayatının daha farklı yetenekler ve beceriler gerektireceği kaçınılmaz bir değişim olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok anlamda bu değişime ayak uydurmak için hazırlık yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. 2019 yılında düzenlediğimiz “ Gelenekten Geleceğe Endüstri 4.0” panelinin devamı olarak “Çalışma hayatında kadının rolü” konusunu bu çalıştayda ele alacağız. 

Üniversitelerimizin değerli hocalarına “Gelenekten Geleceğe Endüstri 4.0 Bağlamında Çalışma Hayatında Kadının Rolü” Çalıştayına katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Polat ise, kadın çalışanların yaşadıkları sıkıntıları yıllarca dile getirdiklerini belirterek, özellikle dijital çağda bizleri bekleyen sıkıntılara karşı hazırlıklı olmak gerektiğinin altını çizdi. Konfederasyon olarak yıllarca çalışaylar ve paneller düzenleyerek kadın çalışanın sesi olmaya çalıştıklarını ifade eden Polat, katkılarından dolayı üniversitelerimizden katılan tüm hocalarımıza teşekkür etti. 

Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen çalıştay sonrasında Hocalarımızın değerli görüşlerinin yer aldığı sonuç bildirgesi 8 Mart gününde açıklanacaktır. 

GELENEKTEN GELECEĞE ENDÜSTRİ 4.0 BAĞLAMINDA ÇALIŞMA HAYATINDA KADININ ROLÜ ÇALIŞTAYINA KATILAN HOCALARIMIZ

Prof. Dr. Cengiz ŞAHİN

( Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi)


Prof. Dr. Hayati BEŞİRLİ

( Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi)


Prof. Dr. Hanife GÜZ

(Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi)


Prof. Dr. Aysun COŞKUN

(Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi)


Dr. Pelin YILIK

( Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı)


Doç. Dr. Emir ÖZEREN

(Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi)


Doç. Dr. Leyla KAHRAMAN YÜCE

(Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi)


Doç. Dr. Emine Sare AYDIN

(Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili)


Doç. Dr. Zehra ATBAŞI

(Necmettin Erbakan Üniversitesi

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi)

 

Dr. Sare Terzi İLHAN

(Amasya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi)

 

L. Yurdum Hasgül GÜVENER

OSTİM Teknik Üniversitesi

Proje Geliştirme ve Yönetim Ofisi Koordinatörü

 

Gülnaz KARAOSMANOĞLU

Ostim Vakfı Müdürü


Dr. Levent EMMUNGİL

Ostim Teknik Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı

Öğretim Üyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.