Türkiye Kamu-Sen'den Memura Ek Zam Talebi!

Türkiye Kamu-Sen'den Memura Ek Zam Talebi!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’i ziyaret etti.

Kamu görevlilerinin beklenti ve taleplerinin değerlendirildiği görüşmede Genel Başkanımız Önder Kahveci ek zam, 3600 ek gösterge, vergi dilimleri, sözleşmelilere kadro, Yardımcı hizmetliler, gibi birçok konuda Türkiye Kamu-Sen’in beklentilerini Bakan Bilgin’e iletti. 

Genel Başkanımız Önder Kahveci, toplantı çıkışında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

KAHVECİ: KAMU GÖREVLİLERİ VE EMEKLİLERİN MAAŞINA EKONOMİK GERÇEKLERE GÖRE EK ZAM YAPILMALIDIR

Kamu görevlilerinin ekonomik sorunları konusuna değinen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ek zam konusundaki ısrarımızı bir kez daha yineledi. Kahveci, Son yaşadığımız ekonomik gelişmeler karşısında kamu çalışanlarımızın gelir kayıplarını önlemek amacıyla bir ek zam yapılması talebimizi sayın Bakanla paylaştık. Ocak ayı itibarıyla çalışanlarımıza ilave bir zam yapılması artık zaruri bir hal almıştır. Çalışanlarımızın alım gücünü artırabilmek adına ücretlerde refah payı uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Diğer bir husus enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde enflasyon farkının mutlaka aylık olarak maaşlara yansıtmak gerekir ki çalışanlar hiç olmazsa maaş kayıplarının önüne geçilmiş olsun. Bu konulardaki beklenti ve taleplerimizi sayın Bakan’a ifade ettik.

VERGİ DİLİMLERİ

“Vergi dilimleri konusu da masada gündemimizdeydi. Bu mesele çalışanlarımız açısından önemli bir konu. Geçen yıl itibarıyla örneğin asgari ücret gelirleri vergi dışında tutuldu ama enflasyonun yüksek olması münasebetiyle bu istenen yansımayı oluşturmadı. Şu anda bizim talebimiz çalışanların üzerindeki bu vergi yükünün hafifletilmesi ve kamu görevlerinin yüzde 15 vergi diliminde sabitlenmesi gerekliliğidir. Netice itibariyle az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmalıdır ilkesini önemsiyoruz”

3600 EK GÖSTERGE

“3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemeler parlamentoda geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi. Bu konuda önemli bir mesafe kat edildiğini sayın Bakan’a ifade ettik. Düzenleme dört meslek grubu ile sınırlı kalmadı. Kademeli ek gösterge artırımı söz konusu oldu. Eğitim durumlarına göre de gelişmeler yaşandı. Ancak şu an itibariyle geldiğimiz noktada birinci dereceye gelen kamu görevlilerinin de 3600 ek göstergeye dahil olması bizim talebimizdir. Sayın Bakanda bu talebimizi makul karşıladı. Önümüzdeki süreçte de bu konuda gelişme sağlanacaktır diye düşünüyorum. Hakkaniyet, adalet ve çalışma barışının tesis edilmesi için bu düzenlemenin yapılmasına ihtiyaç vardır. Genel İdari Hizmetler sınıfında da birinci dereceye düşen kamu görevlilerinin sayısı çok fazla değil, o nedenle bu konuda inşallah kısa zamanda düzenleme hayata geçecektir”

SÖZLEŞMELİLERE KADRO 

“Sözleşmelilere kadro konusunda da Türkiye Kamu-Sen olarak görüşlerimizi sayın Bakanla paylaştık. Türkiye Kamu-Sen kuruluşundan bugüne kadar her daim güvenceli çalışmayı savunmuştur. Sözleşmeli, kısmi, kısa süreli çalışma biçimlerini her zaman karşı durduk. Kamuda şu an itibarıyla 32 farklı statüde istihdam var, bu şekilde mevzuatı farklı, özlük hakkı sistemlerin çalışma barışına ve hayatına katacağı bir şey yoktur. 

Her zaman ifade ettiğimiz gibi tüm sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi konusundaki ısrarımızın vücut bulacağına inanıyoruz. Bizim bu konudaki talebimiz hiç kimse dışarıda kalmadan bütün sözleşmeli arkadaşlarımızın bütünüyle kadroya geçirilmesidir. PTT'de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeliler, TRT'de çalışan sözleşmeli arkadaşlarımız, Vekil ebe, hemşire, vekil imam, Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları, Fahri Kur'an kursu öğreticileri gibi bu alanlarda görev yapan arkadaşlarımızın kadroya alınmasını talep ettik. 

Bütün bunlar kadroya alındıktan sonra sözleşmeli istihdamı tamamen kamu çalışma hayatı gündeminden çıkarılması doğru olacaktır. 2011 ve 2013 yıllarında tüm sözleşmelere kadro verilmiştir. Önümüzdeki günlerde yapılacak düzenleme ile yine aynı uygulamanın yapılmasını ve tüm sözleşmelerin kadroya geçilmesini bekliyoruz”

YARDIMCI HİZMETLİLER

“Yardımcı Hizmetliler konusunda Türkiye Kamu-Sen olarak hassasiyetimizi bir kez daha ortaya koyduk. Toplu sözleşmede gösterdiğimiz iradeyi bir kez daha bugün masaya getirdik. Önümüzdeki süreçte Genel İdari Hizmetler sınıfına geçmek isteyen bu arkadaşlarımızın da beklentilerinin karşılanması talebimizdir” 

YEMEK VE YOL YARDIMI YENİDEN GÜNCELLENMELİ, YENİ SOSYAL YARDIMLAR GETİRİLMELİDİR

Memurlarımızı ödenen birkaç başlıkta yardımlar var. Giyim yardımı ve yiyecek yardımı bunlardan birkaç tanesi ama giyim yardımı ne yazık ki bugüne kadar güncellenmedi. Bu konuda günün şartlarına göre güncellenmesi konusunu dile getirdik. Yemek ücretlerinin de yeniden düzenlenmesini kamu görevlerimiz için talep ettik. Türkiye Kamu-Sen olarak ayrıca ulaşım ve kira yardımının da kamu görevlilerine verilmesi noktasında fikrimizi sayın Bakanla paylaştık.

Bu başlıklarda sağlanabilecek ilerlemelerin kamu görevlerini memnun edeceğini Türkiye Kamu-Sen olarak çalışanlarımızın biraz daha rahat nefes alabilmeleri için çaba ve gayretlerimizin devam edeceğini ifade etmek istiyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.