Türkiye Kamu-Sen'den Sarıkamış Çıkarması

Türkiye Kamu-Sen'den Sarıkamış Çıkarması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulumuz, memleketimizin zorlu ve karanlık bir dönemden geçtiği günlerde, işgal altındaki vatan topraklarımızı namahrem ellerden kurtarmak amacıyla çıktıkları yolda

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulumuz, memleketimizin zorlu ve karanlık bir dönemden geçtiği günlerde, işgal altındaki vatan topraklarımızı namahrem ellerden kurtarmak amacıyla çıktıkları yolda, düşmana değil de kara kışa, kör ayaza yenik düşerek şehadete yürüyen Sarıkamış kahramanlarının aziz hatıralarını yad etmek üzere, Kars Valiliği tarafından düzenlenen “102. Yılında Sarıkamış Şehitleri” programına katılıyorlar.

Sarıkamış Şehitlerini anma programına Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu da tam kadro katılıyor. Başta Genel Başkanımız İsmail Koncuk olmak üzere,Türk Eğitim-Sen Genel Mali  Sekreteri Seyit Ali Kaplan,Türk Eğitim-Sen Genel Dış iişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz,  Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, Genel  Merkez Yöneticilerimiz ve Şube Başkanlarımız da şehitlerimizi anma etkinlikleri çerçevesinde Sarıkamış’a gittiler. 

“Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganı ile 102 yıl önce karlar altında kalarak şehit düşen 90 bin askerimiz, okunan Kuran-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerifler, meşaleli yürüyüş, kardan heykeller, tarihi sohbetler ve Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşünü yapılacağı bir dizi etkinlikle anılıyorlar. 

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve şube başkanlarımız bugün Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katılarak şehitlerimize olan minnet duygumuzu bir kez daha dile getirdiler.

 

KONCUK: İÇİNDE VATAN SEVGİSİ OLAN HERKES SARIKAMIŞ’I GÖRMELİDİR

Sarıkamış’ın Türk tarihinde ayrı bir anlamı ve önemi olduğuna vurgu yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Vatan topraklarına namert eli değmesin diye kara kışın tam ortasında düşmana değil karlara, ayaza ve soğuğa yenilen 90 bin yiğidimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi. Koncuk, “Bundan tam 102 yıl önce, şu anda üzerinde bulunduğumuz bu topraklarda, dört bir tarafı düşman tarafından kuşatılan memleketlerini kurtarmak için yokluk ve sefalet içinde cepheye gönderilen 90 bin vatan evladı karlar altında şehit düştü. 

Yaşadıkları zorluklar ile birlikte kar ve tipiye karşı mücadele veren Mehmetçiklerimizin bu coğrafyayı bizlere vatan yapmak için ortaya koydukları kudreti anlamak, yaşamak ve yaşattırmak için buradayız. 

Anadolu coğrafyasının her bir karışında bu vatan için kanını dökmüş tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Sarıkamış Türk tarihinin ve bu coğrafyanın asla unutamayacağı hüzün dolu bir hikayedir. 90 bin askerimiz, vatanın birliği ve bütünlüğü bozulmasın, ay yıldızlı al bayrağımız daima göklerde dalgalansın, ezanımız susmasın diyerek bu kutlu yolda şehadete yürümüşlerdir. 

Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken dahi, ele ele, kol kola ebediyete yürüyen Mehmetçiğimizin bu acı destanı tam bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşliğimizin de dersidir.

Vatan ve millet sevgisiyle dolu olan Mehmetçikler bundan 102 yıl önce bu topraklarda vatanları için şehit düştüler. Ne acıdır ki, 102 yıl sonra bugün yine bu vatanın gencecik fidanları gözlerini bile kırpmadan, “Her şey vatan için” diyerek şehadete yürüyorlar.

İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Kayseri’de, Diyarbakır’da, Hakkari’de, Van’da ve ülkemizin dört bir yanında güvenlik güçlerimiz, teröre, hainlere, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı mücadele ediyor, savaş veriyorlar.

Türk askerinin bile bile ölüme yürüdüğü Sarıkamış’tan tüm dünyaya sesleniyoruz; ‘Biliniz ki, birbiri ardına patlatılan bombalar, ateşlenen silahlar bu milletin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır.

Türkiye’nin üzerinde oynadığınız tüm kirli ve sinsi oyunlarınız yine bu millet tarafından başınıza geçirilecek ve yok olacaksınız.

Sarıkamış, tıpkı Çanakkale gibi bu ülkede yaşayan, içinde birazcık vatan sevgisi olan herkesin gelip görmesi gereken kocaman bir tarihin yattığı yerdir. Özellikle öğrencilerimizin mutlaka buraları gelip görmesi ve vatan topraklarının bizlere nasıl miras bırakıldığını anlamaları bakımından bu son derece önemlidir.

Türkiye Kamu-Sen olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, bu ülkenin birliği ve dirliği için gerek Sarıkamış’ta gerekse diğer bölgelerimizde şehit olan tüm vatan evlatlarımıza yüce Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.