TÜRKLER UÇUYOR!

TÜRKLER UÇUYOR!

Potanın süper yıldızları, bugün sahne alacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, ilk mücadelesini Fildişi Sahilleri karşısında verecek. Ankara Spor Salonu'ndaki karşılaşma 21.00'de başlayacak

Dünyanın gözü, bugünden itibaren 12 Eylül'e kadar Türkiye'de olacak. Çünkü basketboldaki en büyük organizasyon olan Dünya Şampiyonası, ülkemizde 4 ilde oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. C Grubu'nda yer alan A Milli Basketbol Takımımız, ilk maçında tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Fildişi Sahilleri ile karşılaşacak. Ankara Spor Salonu'ndaki mücadele saat 21.00'de başlayacak ve NTV'den canlı olarak yayınlanacak. Grubun diğer maçlarında ise Yunanistan ile Çin, Porto Riko ile de Rusya kozlarını paylaşacak.

ABD, Fener'e karşı
Kupanın en çok ilgi çeken takımlarının başında gelen ABD ise, maçlarını İstanbul'da oynayacak. LeBron, Kobe, Wade, Howard, Carmelo gibi süperstarlarını Türkiye'ye getiremese de, NBA oyuncularından kurulu bir kadro ile şampiyonaya katılan ABD ilk maçını, Fenerbahçe Ülker'in guardı Ukic ve yeni transferi Marko Tomas'ın forma giydiği Hırvatistan karşısında oynayacak.
Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma 19.00'da başlayacak. İran-Brezilya, Tunus-Slovenya maçları da B Grubu'nun diğer mücadeleleri olacak.



GÜL KAYSERİ'DE
Dünya Şampiyonası'nın Kayseri'de oynanacak A Grubu'nu bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de takip edecek. Saat 16.30'da başlayacak Avustralya-Ürdün mücadelesi için Kayseri Kadir Has Spor Salonu'na geleceği duyurulan Cumhurbaşkanı Gül, bu ildeki açılış törenine de katılacak. Angola-Sırbistan ve Almanya-Arjantin maçları da Kayseri'de ilk günün diğer mücadeleleri.



Farklı bir başlangıç
Son 4 uluslararası organizasyona Litvanya maçlarıyla başlayan A Milli Basketbol Takımımız, bu kez ilk maçını Fildişi Sahili ile yapacak. Ancak sürekli yolumuzun kesiştiği Litvanya, bu kez ikinci turda karşılaşacağımız çapraz grupta yer alacak.



Litvanya ile başlangıçlar
2009 Polonya Avrupa Şampiyonası
Türkiye-Litvanya: 84-76
2007 İspanya Avrupa Şampiyonası
Türkiye-Litvanya: 69-86
2006 Japonya Dünya Şampiyonası
Türkiye-Litvanya: 76-74
2005 Sırbistan Avrupa Şampiyonası
Türkiye-Litvanya 75-87


Jabulani korkutunca!
Japonya'da gerçekleştirilen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kullanılan MOLTEN GL7, Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2010 Dünya Şampiyonası'nda da kullanılacak. Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda yeni üretilen top Jabulani'nin oyuncuların beğenisini kazanamaması ve hatta farklı yönlere gitmesi kalecileri çok zor durumda bırakması nedeniyle en büyük hayalkırıklığı olarak açıklanması, FIBA'yı tedirgin etti ve bir önceki şampiyonada kullanılan topu değiştirmemesine neden oldu.
FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, “Yeni bir topun yapılıp satılmasından elde edilecek ticari beklenti için şampiyonayı tehlikeye atmak istemedik. FIFA, Dünya Kupası'nda yeni top kullanarak kumar oynamış oldu. Topla ilgili çok sayıda eleştiri aldıkları düşünülürse oynanan kumarın başarısız olduğu söylenebilir" şeklinde konuşarak verilen kararın nedenini açıkladı.



Ezeli rakip Yunanistan
A Milli Basketbol Takımımız'ın grubunda liderlik için en ciddi rakibi olarak kabul edilen Yunanistan, ay-yıldızlı ekibimizin tarihinde de en çok karşılaştığı ülke. Yunanistan ile 52 kez kozlarını paylaşan ekibimiz, bunların 30 tanesinde salondan yenilgiyle ayrılırken, 22 galibiyet çıkarmayı başardı. Rakibiyle ilk maçını 24 Haziran 1936 yılında oynayan Türkiye, o maçı 49-12 galip bitirmişti. İki ekibin son mücadelesi ise geçtiğimiz yaz Polonya'daki Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde yaşandı. Normal süresi 65-65 biten maçı uzatma dakikaları sonunda 76-74 galibiyetle tamamlayan Yunanistan olmuştu.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.