Ücretli Öğretmenlik Başvurularında Hata Yapıldı!

Ücretli Öğretmenlik Başvurularında Hata Yapıldı!

Ders ücreti karşılığında görevlendirilen ücretli öğretmenlik alımlarında 2013-2014 eğitim-öğretim yılında bazı hatalar yapılmıştır. 2014-2015 öğretim yılında da aynı hataların yapılmaması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin şim

HATA 1: KPSS 121 Puanları Dikkate Alınmadı!

Bugüne kadar ücretli öğretmenlik başvurularında tüm branşlar için KPSS 10 puanı esas alınarak başvurular alınıyordu. Ancak 2013 yılında 15 branş için ilk defa “Alan Sınavı” yapılmıştı. Alan sınavına giren branşlardaki öğretmenlerin ilk atamaları KPSS 121 puanına göre yapılmaktadır. Ücretli öğretmen görevlendirmesinde de KPSS 121 puanı dikkate alınmalıydı.

HATA 2: 2012 Puanlarıyla Başvurular Alındı!

Öğretmenlik için her sene KPSS yapılmaktadır. Öğretmenlik puanlarının geçerliliği 1 yıldır. Ancak ücretli öğretmen görevlendirmesinde geçen sene hem 2012 hem de 2013 puanları esas alınmıştır. 2012 KPSS puanıyla ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılamaz çünkü 2012 puanı geçerliliğini yitirmiştir.

HATA 3: Branş Öğretmenlerinin Öncelik Sırası!

Eğitim Fakültesi mezunları ile Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarından tezsiz yüksek lisansı olanlar başvurularda öncelik olarak aynı olmalıydı. Ancak birçok kılavuzda Eğitim Fakültesi mezunlarına öncelik tanınmaktadır. İlk atamada Eğitim Fakültesi mezunları ile tezsiz yüksek lisans yapan Fen-Edebiyat mezunları eşit kabul edilmektedir. Ücretli öğretmenlikte de bu kuralın işlemesi gerekmektedir.

YAPILACAK DÜZENLEMELER

1)Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretli öğretmenlikle ilgili yeni bir genelge çıkarması ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin otomasyon programlarını yenilemesi gerekmektedir.

2)Türkçe -İlköğretim Matematik - Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji -Sosyal Bilgiler -Türk Dili ve Edebiyatı -Tarih -Coğrafya - Matematik (Lise) -Fizik -Kimya -Biyoloji -Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi -Yabancı Dil (Almanca) -Yabancı Dil (İngilizce) -Sınıf Öğretmenliğibranşlarında ücretli öğretmenlik başvurularında KPSS 121 puanı esas alınmalıdır. Diğer branşlarda KPSS 10 puanı esas alınmalıdır.

3)Branş öğretmenlerinin başvurularında Eğitim mezunları ve Tezsiz yüksek lisans yapan Fen-Edebiyat mezunları aynı öncelikte olmalıdır.

4)İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ücretli öğretmenlik başvurularını aynı tarihlerde almalıdır. Şeffaf bir şekilde internet üzerinden iş ve işlemler yapılmalıdır.

5)2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için ücretli öğretmenlik alımlarında sadece 2014 KPSS puanıylabaşvurular alınmalıdır.

 

TEMENNİMİZ: Binlerce öğretmen adayı yüksek puanlarla atama beklemektedir. Ücretli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmelidir. Ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasını, okullarımızda görev yapan tüm öğretmenlerin kadrolu olmasını temenni ediyoruz.

Öğretmen Adaylarının Notu: Atama bekleyen öğretmen adayları Haziran döneminde yeni bir atama yapılmasını talep etmektedir. Yüksek puanlarla atama bekleyen branşların mağdur olduğunu ifade eden adaylar, 2011 Haziran döneminde öğretmen alımı yapıldığını ve 2014 Haziran'da da yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

 

Kaynak: gazetekamu / zeki kara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum